Zirc

2009.07.09. 02:29

Mai kórházi hőseink

Ajka - A Semmelweis-napi ünnepségen a helyi Magyar Imre Kórház dolgozóinak szólt a köszöntés.

Kiss Nikolett

Dr. Nyári Ildikó főigazgató beszédében elmondta, hogy Semmelweis Ignác élettörténetéhez hasonlóan a magyar egészségügy helyzete sem volt könnyű soha.

- 1972 óta működik a kórház, voltak hullámvölgyek és jobb időszakok, de jelenleg is áll az intézmény. Ahogy változik a világ, nekünk is változnunk kell, gyorsan kell reagálnunk mindenre. Ez talán frusztrál is minket és nem szoktunk hozzá, de sehol sem könnyű. Öt évvel ezelőtt jöttem az intézménybe, ez idő alatt sok mindent tettünk a kórház érdekében. Ez önök nélkül nem ment volna. Partnerek voltak a dolgozók és az volt az önkormányzat is. 

A megye második legnagyobb kórháza most az ajkai, jó portfólióval működünk, fenntartható a finanszírozásunk. Az egészségügy változásai ugyan megviseltek minket, de a kórház jó teljesítményt produkált. Különösen így volt ez tavaly, de ebben a fél évben is. Elégedett vagyok - mondta dr. Nyári Ildikó. 

Hozzátette, hogy az előző napon az új finanszírozással kapcsolatos adatok is megérkeztek. Ugyan első pillantásra elkeserítőek voltak, de ilyen eddig is volt, mégis ment tovább minden. A biztos munkahelyért kell tenni, azért, hogy ne legyen bércsökkentés, ha pedig ez sikerül, örülhetnek, hogy megvan a munkahelyük. 

Reményét fejezte ki a főigazgató, hogy miként most köszönthetik a húsz-harminc éve a kórházban dolgozókat, pár évtized múltán sem lesz ez másként. Schwartz Béla polgármester gratulált dr. Nyári Ildikónak a kórház élén eltöltött öt évhez. 

Hangsúlyozta, hogy a jelennek kell élni, a jövő alapjait kell letenni. Úgy fogalmazott, hogy a magyar egészségügy sajtójával kapcsolatban hiányérzete van, nem a tejesítmény kerül előtérbe, hanem például a finanszírozás.

- Kevés dolgot hallunk a szakmai tevékenységgel kapcsolatban, pedig fontosabbak a jelen hősei, mint a múlt nagy alakjai. Kérem, hogy ne engedjék kifordítani magukat, tiszteljék egymást, most kell nagyot teljesíteni - mondta a polgármester és gratulált az elismerésekhez. 

Kórházért kitüntetést kapott dr. Balogh Irén osztályvezető főorvos, Nagyné Barna Ágota az általános sebészet-szemészeti mátrixról, Filó Csabáné fizioterápiás asszisztens, Becsei Józsefné előadó és Rauch Kálmánné a takarítószolgálattól. Megköszönték azon munkatársak munkáját is, akik 20-25-30-35 éve dolgoznak a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!