Zirc

2011.11.21. 07:01

Megváltozik az útvonal?

Zirc - Lakóhelyünk címmel a zirci ifjúsági és közösségi házban tartott fórumon szóba került a helyi járatú közlekedés is.

Mátételki András

Csikós József azt vetette fel, hogy a 2-es számú helyi járat miért nem megy ki az egészségházig, ahol a háziorvosok rendelnek. Egy beteg embernek komoly gondot jelent több száz métert megtenni a Rákóczi tértől, mondta az idős férfi.

A felvetéssel megkerestük Ottó Péter polgármestert, aki elmondta lapunknak, hogy már korábban is vizsgálták ezt a kérdést. Úgy lenne megoldható a probléma, ha a járat a jövőben a Kossuth utcáról a Bakonybéli útra kanyarodva haladna tovább a szakrendelőig, de ehhez a 82-es fő közlekedési úton egy megállót (buszöblöt) kellene kialakítani, ami becslések szerint 4,5 millió forintba kerülne. 

A városvezetés úgy gondolta, hogy a Deák Ferenc utcában, a temető közelében is kialakítanának az út két oldalán egy-egy buszmegállót. Ez év tavaszán ennek a három megállónak az építésére nyújtottak be pályázatot, de a rendelkezésre álló forrásra többszörös volt a túljelentkezés. A zirci önkormányzat sajnos nem került a támogatottak körébe. A bakonyi város elképzelései között szerepel, hogy uniós pályázat keretében komfortosabbá teszik az autóbusz-végállomást, ahol megépülne egy vizesblokk, utasváró helyiség és forgalmi iroda. Ebben a pályázatban szintén helyet kapna az említett három megálló kialakítása is.

Az önkormányzat idén is a korábbi évekhez hasonló összeggel, 2,5 millió forinttal járul hozzá a Bakony Volán Zrt. által szolgáltatott helyi járati közlekedéshez. 

Ami a városi közlekedést illeti, tavaly szeptemberben lakossági kérésre meghosszabbították néhány száz méterrel a helyi járatú busz útvonalát az úgynevezett kukoricaföldi városrészben. Ugyanakkor  forgalomszámlálás után  az év elejétől az alacsony kihasználtságú időszakokban ritkították Zircen a járatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!