Zirc

2017.05.13. 06:56

Meridián tornával az egészségért - Örömmel végzik a gyakorlatokat

Ötödik éve vehetnek részt a Szent Bernát Idősek Otthona lakói Bauer Tiborné foglalkoztatás vezető irányításával a 3-1-2 meridián tornán, mely egy hagyományos kínai egészségmegőrző módszer.

Müller Anikó Hanga

Megszünteti a testben az energiaelakadásokat, oldja a stresszt, javítja fizikai állóképességet, beindítja a szervezet öngyógyító képességét. Az egészséges emberben az energia a bőr alatt futó energiacsatornákban, a meridiánokban akadálytalanul kering. Betegség, stressz esetén az energiaáramlás elakadhat. A gyakorlatok végzésével, az akupresszúrás pontok masszírozásával saját magunk javíthatunk az energia áramlásán, kézbe vehetjük egészségünket. A helyesen elvégzett gyakorlatsor felér egy akupunktúrás kezeléssel. Az elnevezésben a számok jelentése a következő: három meridián ponton akupresszúrázzuk magunkat, az 1 a speciális hasi légzést jelöli, a 2 a lábaink erejének próbája, maga a fizikai mozgás. – 2012-ben ismerkedtünk meg a meridián tornával, az óta hetente egy alkalommal végezzük gondozottjainkkal.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Vitáris Tímea volt a segítőm, tőle sajátítottam el a módszert, egy éve már önállóan vezetem a csoportot. Az a tapasztalatom, hogy az idős emberek nagyon várják a torna időpontját, örömmel végzik a gyakorlatokat, melyek által javul a memóriájuk, az általános közérzetük, a koordinációs képességük, az írásuk. Elmondják, milyen jó a lelküknek is és jelentős közösségépítő ereje is van, mondta el Bauer Tiborné. A kis csoportban ketten kilencvennégy éven felüliek, de a legtöbbjük betöltötte a nyolcvanöt évet. Lelkesen végzik a gyakorlatokat, melynek a végén közösen elénekelik a meridián torna indulót, „ ne hagyd el magad, vedd kezedbe saját sorsodat, életed így meghosszabbítod, betegséged magad gyógyítod ”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!