Zirc

2015.06.01. 11:31

Meridiántorna: a cél a Guinness-rekord felállítása is volt

Zirc - Jó hangulatú programmal, 3 - 1 - 2 meridiántornával kapcsolódott a Szent Bernát Idősek Otthona a Kihívás napi rendezvénysorozathoz, melynek különlegességét az adta, hogy részt vett ezen a Reguly szakképző iskola közel kétszáz diákja is.

Müller Anikó Hanga

A Magyar Szabadidősport Szövetség felhívásához az idén Eőry Ajándok javaslata alapján csatlakozott a Magyar Akupunktúra és Moxaterápiás Egyesület, az országban működő meridián szeretetcsoportokkal együtt, tájékoztatta a Naplót Vitáris Tímea meridiántorna-oktató.

Az idős emberek lelkesen végezték a meridiángyakorlatokat
Fotó: Müller Anikó Hanga

A kezdeményezés célja Guinness-rekord felállítása is volt, miszerint egy napon, egy időben minél többen végezzék e tornát. Az egyházi szociális intézményben a meridián szeretetcsoport egy éve működik, Bauer Tiborné programszervező irányításával hetente tartják foglalkozásaikat. Céljaikat indulójuk is tükrözi: Ne hagyd el magad, vedd kezedbe saját sorsodat. A ciszterci apátság udvarán - a fiatalok együtt végezték a gyakorlatokat az idős - közülük többen tolószékhez kötött - emberekkel, Vitáris Tímea és Bauerné vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!