Zirc

2014.01.06. 17:39

Most nem épül kerékpárút

Zirc – Mikor épülhet kerékpárút a vasútállomás és a Robix Hungary között? – kérdezte e-mailben egyik zirci olvasónk.

Varga Domokos Péter

Leírta azt is, miért lenne mielőbb szükség erre a beruházásra. A Robix telephelyén zajlik a szakmunkástanulók gyakorlati képzése, a tanulók csak gyalogosan, a forgalmas 82-es úton tudják megközelíteni az üzemet. Ez viszont – főleg a sötét téli reggeleken – olvasónk szerint életveszélyes. Számtalan kerékpárút épül az országban, akkor vajon miért nem jut erre a célra pénz? – érdeklődött lapunkon keresztül olvasónk. Kérdését a város polgármesterének továbbítottuk. Ottó Péter elmondta, a probléma nem új keletű, a város vezetése is tudatában van annak, hogy meg kéne oldani, foglalkoznak is vele.

A Reguly Antal Szakképző Iskolától (Alkotmány utca) induló kerékpárút épí-tésére engedélyes tervdokumentációval rendelkeznek, csak pénz kellene a megvalósításhoz. Ez nem pontosan az az útvonal, melyet az olvasó felvet, de ehhez lehetne csatlakoztatni azt a szakaszt is. Egymásra épülő fejlesztés lenne, most az előtte lévőt kellene megvalósítani. Már többször is nyújtottak be erről szóló pályázatot, eddig sajnos eredménytelenül. A megvalósítás várható idejéről Ottó Péter konkrétumot nem tudott mondani, jelenleg erre vonatkozóan nincs pályázati kiírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!