Zirc

2016.09.23. 16:26

Nagy a tét: a népszavazás nem pártpolitikai ügy

Zirc – Felelősséggel tartozunk magunkért, a családunkért, a nemzetért – hangzott el a népszavazásról szóló lakossági fórumon.

Kutasi Zsófia

Kovács Zoltán államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és  Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára tartott lakossági fórumot a kényszer-betelepítés elleni népszavazásról a Zirci Látogatóközpont Gobelin termében.

Kovács Zoltán kiemelte, fontos az elkövetkezendő bő egy hét, lényeges, hogy az emberek közvetlenül értesüljenek a téma jelentőségéről. A népszavazás nem pártpolitikai ügy, aki felelősen gondolkozik, látja, hogy nemzeti ügyről van szó. A menekültek közül, akik ténylegesen rászorulnak, megkapnak Magyarországtól is minden segítséget, de a többségük gazdasági menekült. A kényszerbetelepítés demográfiai kérdés is, a migráció Európa csendes elfoglalás demográfiai úton.

Fotó: Penovác Károly

Ha megvalósulna, egészen más táradalom jönne létre; ha például Zircre 200 embert telepítenének be, megváltozna a város karaktere. Czerván György elmondta, országjárásra indultak, 200 fórumot rendeznek. A fórum célja, hogy muníciót, hasznos információt tudjanak adni az embereknek.

- Aki felelősen gondolkozik, látja, hogy nemzeti ügyről van szó – mondta Kovács Zoltán
Fotó: Penovác Károly

- Szükség van arra, hogy erőt tudjunk felmutatni. Felelősséggel tartozunk magunkért, a családunkért, a nemzetért. Az Európai Unió oda fog figyelni a választásra, melynek lesz következménye a magyar belpolitikára, az EU politikájára is - fogalmazott Czerván. Az államtitkár vetítéssel illusztrálta, kiktől kell megvédeni Magyarországot. Mint mondta, nagy a tét és komoly a veszítenivaló. Meg kell védeni értékeinket. Európában terrorveszély van.

Brüsszel naivan kezeli a témát, a politikában a naivitás pedig bűn. Az államtitkár a muszlim jellemzőiről beszélt, kiemelte, agresszív vallás. Az iszlám azt vallja, saját területein kívül háborút kell viselni. A migráció utánpótlása végtelen, egyre többen szeretnének bejönni Európába.

Fotó: Penovác Károly

- Oda kell vinni a segítséget, ahol baj van. Lenne megoldás, csak akarni kéne. A migráció közvetlen közelről érint bennünket, azért is, mert forrásokat vesz el a költségvetéstől, a védekezés, az uniós büdzsét is megrövidíti. Nem igaz, hogy ki akarunk lépni az Európai Unióból. Az a kérdés, hogyan lehet jobbá tenni az uniót – fogalmazott Czerván György. Hozzátette: Nyugat Európa egy része már elveszett. A népszavazás a demokrácia alappillére. Ne kockáztassunk, szavazzunk nemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!