Zirc

2014.02.24. 13:55

Egy kamion kórházi felszerelés Traunsteinből Zircre

Újabb adományt kapott a közelmúltban az Erzsébet Kórház Traunsteinből, tájékoztatta lapunkat Hédl József, a helyi német önkormányzat elnöke.

Müller Anikó Hanga

A németországi kisvárosból a mozgásszervi rehabilitációs osztálynak helyet adó épületszárny 2006-os átadása óta folyamatosan érkeznek a kórházba az egészségügyi ellátást segítő eszközök, felszerelési tárgyak, évente egy-két alkalommal. Hédl József kapcsolatai révén eddig százmillió forintot meghaladó értékű eszközzel gazdagodott a bakonyi kisváros egészségügyi létesítménye. A fuvart most is egy márkói szállítási vállalkozás végezte, ezúttal is ingyen.

Évente egy-két alkalommal érkeznek Zircre egészségügyi ellátást segítő eszközök és felszerelések (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A magyar kamiont a német kisváros határától megkülönböztető jelzést használó tűz-oltóautó vezette el a kórházukhoz kapcsolódó Caritas Zentrumhoz. A zirciek régi német ismerőse és segítője, Albert Kutzer, az önkéntes tűzoltók egykori vezetője irányításával minden helyet kihasználva megrakták a jármű csomagterét. A kamion még aznap este begördült a zirci kórház udvarára, ahol a dolgozók már várták a szállítmányt, és lepakolták az értékes bútorokat, eszközöket. Ezúttal huszonegy modern ágyat ajándékoztak számukra, melyeken gombnyomással lehet beállítani a magasságot és az ágybetétet a kívánt testhelyzethez igazítani. Érkezett tizenhat éjjeliszekrény, több, a fekvő betegek ellátását segítő eszköz és egy mobil oxigénfejlesztő készülék. A mozgásukban korlátozott betegeknek jelentenek majd segítséget és biztonságérzetet a fékezhető kerekes járókeretek. Mint azt Hédl Józseftől megtudtuk, ő már egy újabb adomány előkészítésén dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!