Zirc

2017.11.23. 21:20

Tiszta szívvel és elhivatottsággal fordulnak a rászorulók felé 

Közösen rendezte meg a városi önkormányzat, a járási szociális szolgáltató központ és a Szent Bernát Idősek Otthona a szociális munka napját a ciszterci látogatóközpont Gobelin-termében.

Müller Anikó Hanga

Hazánkban – ahol az emberek közel egyharmada küzd olyan problémákkal, melyek szociális kezelést, gondozást igényelnek – tizenharmadik éve köszöntik a szakterület dolgozóit.

- E napon azoknak, az elesettekért, kirekesztettekért, segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és mérhetetlen szakmai alázattal végzik munkájukat, és azokkal az elesett emberekkel foglalkoznak, akik önerőből nem tudnak megküzdeni nehézségeikkel, mondta Koósné Stohl Ilona, aki egykor ugyancsak e területen dolgozott. A megbecsülés jegyében az önkormányzat Zirc Szociális Ellátásáért kitüntetést alapított, melyet az ünnepségen Ottó Péter polgármester és Benczik Ágnes Adrienn, az emberi kapcsolatok bizottság elnöke adott át Schoffhauser Zoltánnak. A kitüntetett közel húsz éve dolgozik a szociális területen, Zircen, terápiás munkatársként, a pszichiátriai betegek nappali ellátásában a Segítő Kezek Házában tíz éve. 1987-ben egyik alapító tagja volt a megyei lelki elsősegély telefonszolgálatnak.

Az ünnepelteknek Görög Ibolya protokollszakértő az Európaiság, az együttélés szabályai címmel tartott előadást, kiemelve és hangsúlyozva a szociális ágazatban dolgozókra vonatkozó hasznos tanácsait. Ezt követően Ottó Péter pohárköszöntőjében a szakterületen dolgozók munkája kapcsán hangsúlyozta, akik e hivatást választják, lelküknek kell hozzá lenni, hogy tiszta szívvel tudjanak fordulni a rászoruló emberek felé. Lelkileg is megterhelő, de elhivatottsággal végzett munkájukhoz mindig megújuló erőt kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!