Zirc

2014.10.07. 13:35

Zircen kirándultak a devecseri diákok

Zirc, Devecser - A devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola természetjáró és honismereti szakkörének 21 tanulója zirci kiránduláson vett részt.

Czeidli József

A gyerekek a Bakony fővárosában ellátogattak a Bakonyi Természettudományi Múzeumba, ahol megismerhették ennek a csodálatos tájnak a növény- és állatvilágát. Élményt jelentettek számukra többek között a 2006-ban előkerült, rekonstruált, majd kiállított mamutcsontvázak, Mázsa és Tonna.

A devecseri gyerekek II. Rákóczi Ferenc szobránál gyülekeznek (Fotó: Czeidli József)

A Reguly Antal Műemlék Könyvtárban rácsodálkozhattak a régmúlt nyomtatott könyveire. Az apátsági templomban Elizeus ciszterci apát fogadta a gyerekeket, aki szeretettel beszélt a rend történetéről, valamint bemutatta a főoltárképet, Franz Anton Maulbertsch alkotását.

A romkertben tett séta után utaztak el a szépalmapusztai ménesbirtokra. Itt a Magas-Bakony erdőségében lovaskocsizással láthatták az ősz pazar színeit. A kirándulást szervező Lennerné Magvas Andrea tanárnő a gyerekek örömét és lelkesedését megtapasztalva már készül a következő túrára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!