Jégkorong

2024.05.03. 11:49

Záporoztak az üzenetek az edzőjét "lebohócozó" magyar hokisnak, nincs veszélyben a kapitány (videó)

Áll a bál a magyar férfi jégkorong-válogatott körül a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon. A magyar csapat két győztes meccs után 2-1-re kikapott a zömében székely játékosokkal felálló román csapattól, a lefújás után pedig Galló Vilmos bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt. A botrányos esetet követően a válogatott sajtófőnöke cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint hátralévő két mérkőzésén nem Don MacAdam látja el a szövetségi kapitányi teendőket.

MW

Galló Vilmos (k) és Salló Alpár (j), a román válogatott játékosa a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Sparkasse Arénában 2024. május 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A tornát két győzelemmel kezdő magyar csapat egészen szürreális napokon van túl. A 17 erdélyi magyarral felálló románoktól elszenvedett fájó vereség után a reméltnél kevesebb jégidőt kapó Galló Vilmos csalódottságában bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, és több más játékos is panaszkodott a rossz öltözői hangulatra. A szakvezető nem nyilatkozhatott, a játékos a közösségi oldalán elnézést kért MacAdamtől – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

A telefont is kikapcsolta

Galló Vilmos a Románia elleni meccs utáni nyilatkozatával kapcsolatban elmondta, az egész csapatot frusztrálta egy picit, hogy meg lettek kavarva a sorok, szerinte "emiatt is történt, ami történt".

– Én úgy érzékeltem, nem csak bennem, hanem a csapat nagy részében is volt egy frusztráció, ami talán belőlem jött ki a legjobban. Úgy éreztem, hogy sokáig mindig le próbálnak nyomni, és amikor kivettek az emberelőnyből, az éreztem, az volt az utolsó csepp. Természetesen mindent megmutattam, próbáltam úgy játszani, ahogyan csak tudok a románok ellen is – mondta Galló, aki szerint nem volt szerencsés pont a meccs után egy ilyen interjút adni.

– Talán ennek nem ott lett volna a helye, vagy nem is volt ott a helye, és ezért bocsánatot is kértem nyilvánosan. Ezt a négy fal között kellett volna megoldani, tegnap meg is beszéltük a csapattal, az edzői stábbal és a játékosokkal – mondta el a magyar jégkorongozó, aki kapott néhány száz üzenetet és egy idő után ki kellett kapcsolnia a telefonját.

– A magyaroknak van egy ilyen nagyon jó tulajdonsága szerintem, hogy ha bármilyen krízishelyzet van, akkor nagyon összetart a nemzet, a csoport. Tegnap is ugyanezt éreztem, hogy az egész csapat összetartott, és együtt vívtuk meg ezeket a dolgokat. Senki sem hibáztatott, ők is értették, velem voltak végig. A család is mindig ott van, lehet rájuk számítani – nyilatkozta Galló Vilmos, aki immár csak az utolsó két mérkőzésre koncentrál a vébén.

– Annyit tudok mondani, hogy a száz százalék helyett kétszáz százalékon fogok menni, és mindent megteszek, hogy nyerjen a csapat – árulta el a magyar hokis. Úgy tűnt, ezzel lezárult az ügy, de csütörtök este Bolzanóban jött az újabb fordulat. 

MacAdam marad

Az eset után nemsokkal arról lehetett hallani, hogy MacAdam helyett a másodedző, Kiss Dávid vezeti a csapatot az utolsó két meccsen – írta meg az Origo. Ezt azonban közleményben tagadta a Magyar Jégkorong-szövetség. Bóta Márton sajtófőnök cáfolta a pletykákat, miszerint már nem MacAdam látja el a szövetségi kapitányi teendőket.

MacAdam egyébként tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel nem sikerült megállapodni. Az MJSZ szerint az eddigi szerepeknek megfelelően pénteken az olaszok, szombaton pedig a szlovének elleni találkozón is MacAdam lesz a szövetségi kapitány, két segítője pedig Kiss Dávid és Szilassy Zoltán. A válogatott pénteken a házigazda olaszokkal, a szombati záráson pedig a szlovénokkal találkozik. A kiegyenlített mezőnyre jellemző, hogy három forduló után már nyeretlen és veretlen csapat sincs. Így aztán a hatpontos és a szlovénokkal együtt éllovas magyarok még ki is eshetnek a divízió I/B-be, viszont az olaszok elleni győzelemmel akár már pénteken vissza is juthatnak a 16-os elitbe. Két fordulóval, azaz hat mérkőzéssel a vége előtt csak annyi jelenthető ki, hogy van olyan forgatókönyv, miszerint feljutást érhet a házigazda elleni siker - például ha a szlovénok legyőzik Japánt, a Koreai Köztársaság-Románia találkozó pedig ráadásban ér véget -, de az is lehet, hogy a szlovénokat is le kell győzni ehhez a szombaton, illetve két vereség esetén alakulhat úgy a többi mérkőzés, hogy az magyar búcsút eredményez.

A válogatott további két mérkőzése a vb-n:

Magyarország – Olaszország: május 3., péntek 18:45

Magyarország – Szlovénia: május 4., szombat 18:45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában