Természetjárók

2024.03.27. 20:00

Második helyen a Bánki természetjárói

Második helyen végzett a Veszprém Vármegyei Természetbarát Szövetség értékelése alapján 2023-ban a Bánki Donát Természetbarát Egyesület. A természetjárók mindig a dobogó első vagy második helyén foglalnak helyet. Az idén 11 természetjáró szakosztály adta be a szövetséghez az önértékelését, amely alapján megszületett a sorrend.

Tisler Anna

Első helyen a  Veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület végzett 508 ponttal, második lett 428 ponttal a Bánki, harmadik az Édesvíz 365 ponttal. A Bánki egyesület tavaly ünnepelte fennállása 20. évfordulóját, az ahhoz kötődő túramozgalmat 75 természetjáró teljesítette. A napokban tartott éves közgyűlésen a csapat versmondója, Brotschul Istvánné Káldi Géza örökös tiszteletbeli elnök egyik, a természetjárásról szóló versét szavalta el. A természetjárók ekkor köszönték meg Heffler László munkáját, aki egészségi állapota miatt már nem vezet túrát. A vidám túrákon készült fotók mellett a szintén természetjáró és vízi túrázó Ozorai Sándor egy szobrát kapta ajándékba. 

Fotó: Gyarmati László 

A Bánkinak tavaly 143 tagja volt. Összesen 888 túrát rendeztek. Ebből 899 gyalogos, 131 kerékpáros, két vízi, hét sí, egy magashegyi, egy barlangi, öt kerékpáros-gyalogos kombinált volt. Összesen 21 393 kilométert gyalogoltak, 10 270 kilométert kerékpároztak. Geocaching GPS-kincskeresésen 103 napot töltöttek. Munkatúrán megtisztítottak egy forrást. Túráikon 5031-en vettek részt, köztük 2217 vendég.

 Az Országos Kéktúrát Annus Szilvia, Garbai Gábor, Paksa Milán, Szalai József, Vasanits László, az Alföldi Kéktúrát Blaskó István, Kleinhaus Mária, Kovácsné Kóger Judit, Lipták József, Magyar József, Nyőgér János, Nyőgérné Szalai Marianna, Sustik Tiborné és Szalai József teljesítette.  

A Veszprém vármegye legjobb túrázója 2023-ban pályázaton 29 bánkis ért el eredményt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában