Litéri Református Általános Iskola

2024.03.22. 19:00

Pályaorientációs foglalkozáson vettek részt az iskolások

A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával pályaorientációs előadáson és interaktív foglalkozáson vettek részt a Litéri Református Általános Iskola hatodik és hetedik osztályos tanulói március 18-án.

Benkő Péter

A foglalkozáson a kamarától érkezett előadó bemutatta a képzési formákat, azok előnyeit. Felhívta a figyelmet az önismeret fontosságára, majd egy konkrét szakmán keresztül megtudhatták a tanulók, milyen adottságok, készségek szükségesek annak gyakorlásához, illetve, hogy milyen körülmények között dolgozik az adott szakma képviselője.

Fontos, hogy a diákok minél többször, többet és több fórumon keresztül halljanak a pályaválasztás lehetőségeiről
Forrás: Litéri Református Általános Iskola


Az óra utolsó részében a korábban elhangzottakkal kapcsolatos online kahoot feladatok következtek, melyek során gyorsaságukat és emlékezetüket összemérve versenyeztek kétfős csapatokban a gyerekek. A három leggyorsabban teljesítő csapat ajándékkal gazdagodott.
– Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink minél többször, többet és több fórumon keresztül halljanak a pályaválasztás lehetőségeiről, hogy ha választási helyzetbe kerülnek, akkor jó döntést tudjanak hozni – írta az iskola közösségi oldalán Éliásné Biró Lilla pályaorientációért felelős pedagógus, aki megköszönte a kamarának a lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában