Jubileumi hét

2024.04.17. 16:00

Villámcsődületet szerveztek az Acsádyban (videó)

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, jubileumi hetet tartanak a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában annak kapcsán, hogy a mostani a pápai iparostanonc-oktatás 140. tanéve. A második napon sportverseny és egy villámcsődület várta a diákokat.

Haraszti Gábor

A flash mob – magyarul villámcsődület – egy előre megszervezett csoportosulás, ami általában nyilvános helyen jön létre, és valamilyen közösen végzett tevékenység köré szerveződik. Ilyen volt a tornateremben rendezett közös tánc, melyet Egyed Ákos tanár tanított be.

Több mint kétszáz diák vett részt a villámcsődületben
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Több mint kétszázan végezték egyszerre a könnyű mozdulatokat, melyeket több héten keresztül tökéletesítettek a diákok. Gombás Iringó, a 10. X osztály tanulója szakácsnak készül, mint mondta, nagyon jó közösségépítő délutánon vannak túl, az akadálypályán végül második helyezést értek el.

– A feladatok között szekrényen átugrás, bójakerülés, medicinlabda-dobás, traktorkerék-görgetés, zsámolyhúzás és kislabdadobás is szerepelt. Szerintem nagyon ügyesek voltunk, jól teljesített az osztály, mindenki beleadott mindent – mesélte a diák. Az ünnepi hét folytatásában öregdiákok élménybeszámolója és emlékoszlop-avatás szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában