Önkormányzati választás

2024.05.06. 16:00

Civilek és pártok kéz a kézben Várpalotán

A városban együtt méreti meg magát a júniusi önkormányzati választáson a Palotai Polgárok Civil Egyesület (PPCE), a DK, az MSZP és Párbeszéd. Polgármesterjelöltjük Baráth Ferenc, a civil szervezet alapító tagja.

Szabó Péter Dániel

Baráth Ferenc a jelöltbemutató sajtótájékoztatóján elmondta, szakmai múltja 27 éve egy nemzetközi nagyvállalathoz köti, ahol informatikusként kezdett el dolgozni, jelenleg felső vezetőként látja el a feladatait Németországban. A munka miatt jelentős időt tölt külföldön, ami – mint fogalmazott – lehetőséget adott számára megtapasztalni, hogyan működik az élet nyugaton. Ezt a közösségi erőt és életminőséget szeretné Várpalotán is kialakítani – hangsúlyozta Baráth Ferenc. 

Baráth Ferenc a Palotai Polgárok Civil Egyesület, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje
Baráth Ferenc a Palotai Polgárok Civil Egyesület, a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös polgármesterjelöltje 
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– A közös gondolkodás egyben meghozta azt felismerést is, hogy az olyan  helyi ellenzéki pártokkal, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd, az együttműködés révén hatékonyabban tudnánk tenni a várpalotai lakosság életminőségének javításáért. Nem jött létre könnyen az egyezség, hiszen az alapértékeben különböznek a politikai pártok és a civil szervezet, ám a közös cél sok mindent felülírt és számos kompromisszumot engedett meg mindkét oldalról – fogalmazott kérdésünkre Baráth Ferenc.

A PPCE polgármesterjelöltje bemutatta csapatát is, akikkel együtt indulnak a választáson. Öt civil jelölt mellett egy-egy körzetben indít jelöltet a DK, az MSZP és a Párbeszéd.  Az 1. számú választókörzetben (belváros 1.) Deák Istvánné (DK), a 2. számú választókörzetben (belváros 2.) Gálné Szilágyi Ibolya (civil), a 3. számú választókörzetben (Kálvária városrész) Darnai Zsolt (civil), a 4. számú választókörzetben (Felsőváros) Farkas Péter (civil), az 5. számú választókörzetben (Tési-domb) Pintérné Szász Éva (civil), a 6. számú választókörzetben (Loncsos) Kobulej Iván (MSZP), a 7. számú választókörzetben (Alsóváros) Prikkel Ákos (civil), míg a 8. számú választókörzetben (Inota és a Készenléti-lakótelep) Csóti Tamásné (Párbeszéd) indul az önkormányzati képviselői posztért.

Baráth Ferenc egyben azt is bejelentette, hogy május 18-án ingyenes családi napot szervez a Gál Gyula Városi Sportcsarnok melletti parkolóban a Palotai Polgárok Civil Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában