A remény és a biztonság megtestesítői

2024.05.04. 13:22

"Kék lámpás angyalok" kaptak elismerést Zircen

Ha eljön az április, „kék lámpás angyalok szállnak alá” a zirci városházára. Az önkormányzat évről évre elismeri a sürgősségi feladatokat ellátó szakmák kiemelkedő képviselőit.

Kelemen Gábor

„Ők nemcsak a kötelességüket teljesítik, hanem minden egyes pillanatban a szívüket is beleadva teszik azt. Mindannyian az áldozatos munka megtestesítői, a remény és a biztonság szimbólumai közöttünk” – hangsúlyozta Varga Zita, az emberi kapcsolatok bizottság elnöke, aki egyenként méltatta a kitüntetésben részesülőket, majd Ottó Péter polgármesterrel együtt átadta az elismerő okleveleket.

Az egyik kitüntetett, Zirc Város Mentőse, Szemes János a díjjal
Fotó: Kelemen Gábor

A Zirc Város Mentőse díjat Szemes János mentőgépkocsi-vezető vehette át, aki 2009-ben kezdte meg zirci mentős szolgálatát, kezdetben részállásban az Országos Mentőszolgálatnál, majd 2020-tól főállásban siet az emberek segítségére mentőgépkocsi-vezetőként.

Kiemelték a hivatáshoz nélkülözhetetlen empátiakészségét, és hozzáfűzték, rendelkezik azzal a képességgel is, hogy fel tudja dolgozni mindazt, amit a munkája során átélt, megtapasztalt. Szintén erényeként említették, hogy szinte szavak nélkül tudja, mit kell tennie és miben kell segítenie a nagybetűs csapat többi tagjának. Mindig is ennek megfelelően látta el a sürgősségi feladatát.

A Zirc Város Tűzoltója kitüntetést Szelthoffer Ferenc, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka érdemelte ki, aki 2008 óta fogja össze a csapatot. Vezetése alatt korszerűsödött a laktanya gépjárműparkja, és a pályázati lehetőségeket eredményesen kihasználva nagy értékű eszközök beszerzésére, a tűzoltóság felszerelésének a fejlesztésére is sor került.

Zirc Város Tűzoltója, Szelthoffer Ferenc
Fotó: Kelemen Gábor

Irányítása mellett a tűzoltók tavaly is kiemelkedő szakmai munkával szolgálták a zirciek és a térségben élők biztonságát. A káresetek alkalmával a tőlük megszokott elhivatottsággal, gyors és szakszerű beavatkozásokkal dolgoztak az emberi életekért, az anyagi javak megóvásáért.

A Zirc Város Rendőre elismerést Gárdos László rendőr főtörzsőrmesternek ítélte oda az önkormányzat, akinek a köz- és közlekedésbiztonság fenntartása érdekében folytatott intézkedési aktivitása kiemelkedő volt a 2023-as évben, amivel jelentősen hozzájárult a zirci lakosság biztonságérzetének a fenntartásához.

Zirc Város Rendőre, Gárdos László
Fotó: rendőrség

Érdemei között sorolták továbbá, hogy a beosztásából adódó kötelmeit lelkiismeretesen, szakmai felkészültsége javát adva – esetenként munkaidőn túl is – teljesíti, és fiatalok mentorálását is ellátja, s már alparancsnoki beosztásban folytatja rendőri pályafutását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában