Petanque Szigliget–Balaton SE

2024.05.06. 13:00

Mozgalmas családi nap a petanque kedvelőinek

A Petanque Szigliget–Balaton SE ezúttal egy könnyed piknikre várta a petanque kedvelőit, s több mint százan érkeztek meg szombaton a felhívásra.

Szijártó János

A szigligeti sportcentrumnál lévő petanque-pályákon már reggel 9 órától röpködtek a fémgolyók, a versenyen két kategóriában mérték össze tudásukat a résztvevők. Amint a helyszínen a szervezők nevében Havasi Rita, a Balaton Sportegyesület elnöke elmondta, a kezdők között Zalahaláp, Nyirád, Barnag, Monostorapáti, Várpalota, Nemesbük, Szigliget, Keszthely és Veszprém képviseltette magát. A gyakorlottak versenyében Sárvár, Sitke, Varpalota és Badacsonytomaj versenyzői küzdöttek meg egymással. A résztvevők ellátásáról a Nagycsaládosok Egyesülete (Balaton-régió) gondoskodott. A gyerekek örömére megjelent a lufibohóc, volt arcfestés, és a szigligeti önkormányzat gesztusa révén ingyenes belépő a várba. A helyezetteknek Werner Hans Dieter, Szigligeten élő volt motokrosszversenyző, többszörös bajnok ajánlotta fel saját kupáit.

Több mint száz versenyző vett részt a szombati petanque versenyen, ami egyben családi nap is volt a sportág kedvelői számára
Több mint száz versenyző vett részt a szombati petanque-versenyen, ami egyben családi nap is volt a sportág kedvelői számára
Fotó: Szijártó János/Napló

A kezdők kategóriájában a Szigligeti röpisek szerezték meg az első helyet (Nagy Szidónia, Sölét-Ménes Maja, Becskei Lóránt), második lett a Török család (Török Olívia, Török Vivien, Török Vanda – Monostorapáti Bokréta egyesület), harmadik az Albert család (Albertné Asztalos Anita, Albert Attila – Sáska, Bokréta egyesület). A gyakorlottak között a Havasi József–Okres Bence kettős (Sárvár) nyerte a versenyt, a második helyen a Lepsény Klára–Szőke Rajmond páros (Várpalota), a harmadikon az Abdul Rakeb Al-Shamiry–Asbóth László duó (Sárvár) végzett.
A petanque után a skandináv eredetű Mölkky dobójátékban is összemérték tudásukat a résztvevők. Itt a Monteiro Giovana–Bándli Ádám (Szigliget, Sárvár) kettős bizonyult a legjobbnak, a második helyet a Havasi József–Okres Bence kettős (Sárvár), a harmadikat a Horváth Panna–Al-Shamiry Heszna Amira páros (Sárvár) szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában