A tánc világnapja

2024.04.27. 17:30

Szólótáncversennyel kezdődött a tánc világnapja Pápán (videó)

130 táncos részvételével rendezte meg a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület a tánc világnapjához kapcsolódó Bakony Virágai szólótáncversenyt. Az ország minden részéből érkeztek a megmérettetésre, melyet Áldozó Tamás polgármester nyitott meg.

Haraszti Gábor

A szakértő, ötfős zsűri négy korosztályban pontozta a bemutatott produkciókat, a legjobb táncosok a Bakony Virága Díj címet vehették át. A pápaiakat a vadvirágosok mellett a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diákjai és a Tánc-Lánc Művészeti Iskola növendékei képviselték, Pápáról közel húszan mutatták be tudásukat.

A táncosokat Németh Dénes és barátai kísérték
A táncosokat Németh Dénes és barátai kísérték
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A világnaphoz kapcsolódóan vasárnap 18 órakor össztáncra várják a Fő térre az érdeklődőket, ahol bemutatkoznak a pápai táncműhelyek. Ezt követően 19 órai kezdettel egyedülálló menyasszonyiruha-bemutatóval készülnek a szervezők. A Menyekező című műsor keretein belül előbb népi, majd mai menyasszonyi ruhákat mutatnak be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában