Kétszázötvenen álltak színpadra

2024.05.07. 14:00

Dupla előadás a Tarczy-gálán

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola a minden évben nagy sikernek örvendő gálaműsorát. A Jókai Mór Művelődési Központban több mint kétszázötvenen álltak színpadra.

Haraszti Gábor

Öt év kihagyás után álltak ismét színpadra a tarczysok Fotó: iskola

A gálaműsor iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a diákok kétszer mutatták be a műsorszámokat. A megjelent szülőket, hozzátartozókat, érdeklődőket Venczel Csaba igazgató köszöntötte, aki kiemelte, nagy pillanat ez az iskola életében, hiszen tanítványaik öt év után állhatnak ismét színpadra.

Fotó: iskola

– Tavaly múlt húsz éve, hogy intézményünk újjászerveződött, és felvette Tarczy Lajos professzor nevét. 15 esztendeje, hogy egy országszerte egyedülálló program vette kezdetét, mely napjainkban is rendkívül népszerű városunkban: ez pedig a magyar–angol két tannyelvű oktatás, mely nem korlátozódik pusztán a nyelvismeretek magas szintű elsajátítására, annál sokkal több. Kommunikációs készséget, előadó-képességet fejleszt, és ami még lényegesebb, kultúrát közvetít, akárcsak a ma színpadra állított 23 produkció: versek, dalok, kórusművek osztályközösségeink által koreografált, modern és népi táncok, valamint az angolszász országok hagyományait bemutató műsorszámok. Kollégáimat és tanítványainkat nagy örömmel és izgalommal tölti el, hogy ilyen sokan eljöttek és kíváncsiak műsorunkra. A felsősök közül akadnak még páran, akik 2019-ben már szerepetek a Tarczy-gálán, de a ma fellépő diákok többsége első alkalommal áll színpadon nagyközönség előtt – fogalmazott az igazgató.

Fotó: iskola

A bemutatott produkciók elnyerték a közönség tetszését, így több alkalommal is vastapsot kaptak a diákok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában