33. Jókai napok

2024.05.03. 11:07

Megnyitották a Jókai-napokat Balatonfüreden

Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, valamint Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg a 33. Jókai-napokat a Jókai-villa kertjében péntek délelőtt.

Kovács Erika

A szónokok egyebek mellett a Jókai Mór által létrehozott értékeket, valamint a hagyományőrzést emelték ki. Elmondták, 2025-öt emlékévvé nyilvánítják Jókai Mór születésének 200. évfordulója alkalmából.

Megnyitották a Jókai napokat Balatonfüreden
Megnyitották a Jókai-napokat Balatonfüreden
Fotó: Kovács Erika/Napló

A megnyitón közreműködött Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, költő, érdemes és kiváló művész, a halhatatlanok társulatának örökös tagja. Az ünnepi gondolatok utána a jelenlévők – köztük a helyettes államtitkár és a polgármester – koszorút helyeztek el az író mellszobránál a kertben.

Megnyitották a Jókai napokat Balatonfüreden
Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár mondott beszédet a megnyitóünnepségen
Fotó: Kovács Erika/Napló

A Jókai-napok rendezvénysorozata a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban folytatódik, majd Jókai-díszebéd lesz a Blaha Lujza étteremben. Szombaton pedig Jókai-bablevesfőző versennyel emlékeznek az íróra a Koloska-völgyben. Mint ismert, ez az étel Jókai kedvence volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában