Ultrabalaton

2024.04.30. 11:31

Két balatonfürednyi ember érkezik Balatonfüredre

Immáron 18. alkalommal rendezik meg az NN Ultrabalaton futóversenyt, amelynek ezúttal is Balatonfüred lesz a központja. A futók ünnepén mintegy 25 ezren vesznek részt, ez Balatonfüred lakosságának közel kétszerese.

Horváth Gábor

Az NN Ultrabalaton május 2-án költözik Balatonfüredre, a versenyközpont ezúttal is az Annagora Aquaparknál lesz. Az egyéni futók, mintegy 300-an, másnap reggel hét órától állnak rajthoz, ők egyedül teszik meg a 211 kilométeres távot. A többiek duóban, trióban és egyéb váltókban indulnak, 2500 csapat várja izgatottan a kezdést.

Tavaly pályacsúcs született, idén részvételi rekord már biztosan lesz
Fotó: Napló-archív/Nagy Lajos

A péntek, szombat és a vasárnap a futásról szól majd Balatonfüreden, az ünnepélyes eredményhirdetés vasárnap 15.30-kor kezdődik.

A népszerű megmérettetésre huszonhat országból érkeznek versenyzők, többek között Albániából, Kanadából, az Egyesült Államokból, Törökországból és Dél-Koreából.

Tavaly Mihalik Norbert ért elsőként célba, méghozzá új pályacsúccsal. A 16:27:54-es időeredmény Bódis Tamás korábbi rekordját (16 óra 34 perc 28 másodperc) adta át a múltnak. A második helyen 2023-ban az olasz Marco Visintini végzett 18:21:09-es idővel, Beda Szabolcs (19:35:04) lett a harmadik. A nőknél Maráz Zsuzsanna ötödik bajnoki címét szerezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!