Kézilabda NB I/B

2024.05.07. 10:06

Győzött Szegeden a Veszprém

A Veszprém Handball Acedemy négy góllal bizonyult jobbnak a Tisza-partiaknál, a vármegyei rangadón pedig nem bírtak egymással a felek a kézilabda NB I/B legutóbbi játéknapján.

Balogh Dávid

Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 – KK Ajka 25-25 (25-23)
Veszprém, 100 néző. V.: Gulybán, Juhász.
Veszprém: Nagy-Gáspár, Kaiser (kapusok), Fink 3, Szatmári, Fercsik 6, Gulyás 6 (2), Ihász, Szucsik 1, Ruzsányi, Poharánszki, Balogh, Majczán 3, Patonai, Rubos 1, Török-Vida 3, Szabadi 2. Edző: Éles József
Ajka: Tatai, Gátvölgyi, Baracskai (kapusok), Bodnár 6 (1), Jávor 6, Tóth, Kovács, Gyene 2, Rosta 4, Nagy, John 2, Dobos, Breuer, Ernei 1, Horváth 1, Perczel 3. Edző: Velky Péter.
Kiállítások: 4/2, ill. 2/1.
Hétméteresek: 10, ill. 12 perc.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hét perc után 6-4 szerepelt a táblán. A vendégek ezek után egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették, de a lelkesen küzdő hazaiak újra megfordították az állást (11-9). Az ajkaiaknál Breuert a játékvezetők piros lappal kiállították, amit ki is használtak a vendéglátók és háromra növelték előnyüket. A játékrész hátralévő részében nagy hajrát nyitott a zöld-fehér csapat és sikerült két gólos előnyt szerezni a szünetre. A fordulást követően állandósította 1-2 gólos előnyét az ajkai csapat (17-19). A vendégek Tatai védései után a félidő közepén már négy gólos előnyt szereztek, de a nagy hajrát nyitó veszprémiek hét perccel a vége előtt megfordították az állást (23-22). Az utolsó percek ismét izgalmasan alakultak, 25-23 után a vendégek időt kértek, ami után Horváth és John góljaival kiegyenlítődött az állás (25-25). A vendéglátók a hátralévő időt végig támadták, de már nem sikerült gólt szerezniük, így maradt a pontosztozkodás. 

Négy góllal voltak jobbak a veszprémiek Szegeden
Archív fotó: Fülöp Ildikó


OTP Bank-Pick Szeged U21–Veszprém Handball Academy U21 22-26 (11-13)
Szeged, 75 néző. V.: Győr, Hadas.
Szeged: Radvánszki, Koncz (kapusok), Németh B. 2, Kovács M. 1, Gazsó 9 (5), Kucsera 1, Fekete G., Tusjak, Járó 1, Tokodi, Juhász 3, Balogh D. 1, Tisza, Hegedűs 2, Furka 1, Sjben, Lukács K., Szűcs B. 4. Edző: Szabó Levente.
Veszprém: Tóth M., Győri N. 1, Reidmar (kapusok), Jajic 1, Czabula 3 (3), Füry 2, Szabó T. 8, Hoffmann 3, Apró 1, Végh 1, Bőti, Balogh B. 4, Bene 3, Viski, Sisa R. Edző: Hamar Zoltán.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3. 

Az első tíz perc fej fej melletti játékot hozott, majd folyamatosan vette át az irányítást a bakonyi csapat. A 14. minutumban 3-7 szerepelt az eredményjelzőn. A folytatásban többször is felzárkóztak egy találatra a szegediek, azonban a veszprémiek nem engedték az egyenlítést, és két gólos előnnyel mehettek végül szünetre. A második játékrészben emelt az iramon a Veszprém, ami meg is látszódott az eredményjelzőn, a 41. percben már öttel vezettek Balogh Botondék. A hajrában visszakapaszkodott egy találatra a szegedi alakulat, de végül a vendégek vihették haza a pontokat, amivel bebiztosították a második helyüket a bajnokságban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!