Újabb fájó BFC-vereség

2024.05.06. 08:35

Kétszer villant a piros, az edzőt is kiállították Füreden

Az előzetesen esélytelenebbnek tartott, utolsó előtti Zalaegerszeg elvitte a pontokat Balatonfüredről a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC- ZTE II. 1-2 (1-1)

Balatonfüred, 200 néző. V.: dr. Dédesi. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer J. (Vincze, 84.), Imre, Major, Mayer G., Lasz, Burucz (Hetesi, 53.), Pécseli, Szabó B. (Török, 46.), Nagy R., Horváth Á. Edző: Preisinger Sádor.

ZTE II.: Senkó – Dóczi, Boros (Zsiga, 38.), Bodrogi, Kozári, Mulasics (Baloteli, 73.), Lengyel, Balabás (Dobos, 87.), Molnár K. (Kapus, 87.), Kámi, Wolf. Edző: Koller Zoltán.

A fürediek nem voltak elégedettek a játékvezető ténykedésével
A fürediek nem voltak elégedettek a játékvezető ténykedésével 
Fotó: Archív/Nagy Lajos

A múlt heti gyászos vereség után (ETO Akadémia-BFC 4-0) lehetőség nyílt hazai pályán javítani a szebb napokat megélt ZTE II. csapata ellen. Ennek szellemében füredi támadásokkal indult a találkozó, s a 13. percben már jött a hazai találat. Mayer Bence harcosan labdát szerzett, kiváló beadása után a jól érkező Nagy Richárd lőtt a hosszú sarokba, 1-0.

A továbbra is kezdeményező hazai gárda ellen váratlanul egyenlített a zalai csapat.

A 23. percben Mayer János 25 méterre a hazai kaputól labdát vesztett Balabással szemben. aki vezette a játékszert és 14 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1-1.

A félidő hátralevő részében a házigazdának több lehetősége volt, de azok mind kimaradtak.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, támadgatott a BFC, de erőtlen és pontatlan kísérletei nem vezettek sikerre. A 62 percben Pécseli fejelt kapufát. 

A mérkőzés utolsó negyed órájában kicsit nyíltabb lett a játék, érezhető volt, akinek sikerül gólt elérnie, nyerni tud.

A 89. percben Major Szabolcsot második sárga lappal kiállította a rendkívül sokat tévedő játékvezető.

A hosszabbításban egy elrontott hazai kísérletből kontrázhatott a vendégcsapat, s a támadás végén Bodrogi egy higgadt csel után lőtt a füredi kapuba, 96. perc: 1-2.

Már az első játékrészben lezárhatta volna a mérkőzést a BFC, de több játékosának nagyon gyenge teljesítménye hozzásegítette a vendégeket a győzelemhez.

A mérkőzés után Preisinger Sándor vezetőedző erős szavakkal illette a játékvezető ténykedését, aki ezért kiállította.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!