Röplabda

2024.05.06. 10:52

Negyedik helyen zárt a VESC az NB I-ben

Kiélezett csatában maradt alul a bakonyi együttes a fővárosiakkal szemben a bronzcsata visszavágóján, így Tumpech Ádám csapata a negyedik helyen zárt az NB I-ben.

Balogh Dávid

VESC – BVSC-Zugló 2-3 (18, 23, -22, -17, -9) 

Veszprém, 60 néző. V.: Szabó, Tillmann.

VESC: Richards 16, Bozsó 3, Sólyomvári 14, Araújo 22, Kiss 10, Kovács 3. Csere: Bődi (liberó), Sevinger 5, Rácz 3, Deli, Piltman 2. Edző: Tumpech Ádám.

BVSC: Hajós 17, Villám 12, Szerencsés-Miklai 26, Oláh 12, Benedek 13, Pécsi 1. Csere: Sartoris (liberó), Nagy 2, Tóth Bagi 2. Edző: Daróczi Gergely.

Sólyomváriék nagyot küzdöttek hazai pályán 
Fotó: Fülöp Ildikó

Nagyszerűen kezdte a találkozót a hazai alakulat, és magabiztos előnyre tett szert már a játékrész elején. A vendég időkérés sem rázta fel a fehér mezeseket, és a bakonyiak könnyedén zárták le az első szettet (25-18). 

A második játszma szorosabb játékot hozott, de Tumpech Ádám tanítványai a kritikus pillanatokban tudtak élni a lehetőségeikkel (25-23). 

A folytatást is nagy küzdelem jellemezte, a szett elején egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni. A kezdeti puhatolózás után háromra nőtt a vendégek előnye, de Tumpech időkérése után zárkózni kezdtek a bakonyiak. A fellángolás viszont nem tartott sokáig, ismét meglógott a fővárosi alakulat, és hiába a játszma végi hajrá, szépítettek a sárga-kékek (22-25).

A zuglóiak nem vettek vissza a ritmusból a negyedik szettben sem, és hamar tíz pontos előnyre tettek szert. A veszprémiek próbáltak visszakapaszkodni, de a fővárosiak ezt már nem engedték (17-25).

Az ötödik felvonásban is irányítottak a vendégek, és hiába zárkózott a VESC, lezárta a meccset a sárga-kék alakulat (9-15).

A tavalyi évhez hasonlóan így a VESC idén is a negyedik helyen zárt az NB I-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!