Budapesti Prókátor

2024.04.29. 08:54

A DK-s polgármester saját vejének köreit láthatta el többmilliós szerződésekkel

Titokzatos e-mailt kapott a Magyar Nemzet szerkesztősége: az ismeretlen levélíró egy szintén az inkognitóját őrző ügyvéd oldalára hívta fel a figyelmet. A Budapesti Prókátor néven futó oldal a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter és veje köreinek pénzes összefonódásaira emlékeztet.

MW

Niedermüller Péter (DK) VII. kerületi polgármestere

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

Egy rejtélyes ügyvéd egy frissen indult portálon arra hívta fel a figyelmet, hogy Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter a volt SZDSZ-es államtitkár, saját veje üzleti köreit látta el megbízásokkal az elmúlt években.

Egészen pontosan a következő kérdéseket teszi fel:

Szerintetek rendben van az, hogy a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz ezer szállal kötődő (https://adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/weber-und-mill-kft) Weber und Mill Kft. több mint negyvenmillió forint értékben kapott megbízásokat Niedermüller Péter vezetése alatt az Erzsébetvárosi Önkormányzattól? És tudjátok, mire kapta a milliókat a ti pénzetekből a polgármester vejének baráti köre? »Stratégia és személyes profil kialakítására.« Niedermüller Péter tehát a saját személyes profilja, imázsa kialakítására költötte az erzsébetvárosiak adóforintjait. Felháborító, nem? Mégis mi szüksége volt a VII. kerület lakóinak ezekre a »szolgáltatásokra«?

 A Magyar Nemzet ellenőrizte az információkat, és a megadott link alapján a korábban Adatradar néven működő portál tényfeltárásáig jutott. Az Adatradar megállapította, hogy Horn Gábor és köre számos szerződést kötött baloldali pártokkal és önkormányzatokkal. Úgy folytatták, hogy a közérdekű adatigénylések portáljának feltűnt, hogy a volt SZDSZ-es politikus alapítványa által fenntartott Republikon Intézet Kft. és a Weber und Mill Kft. gyakran egy időben és ugyanannak a megbízónak dolgozik.

Ez azért érdekes, mert a Weber und Millt 2011. január 24-től 2019. szeptember 1-ig Horn barátja, Hann Péter vezette. A társaság a 2014-es országgyűlési választások idején hívta fel magára a figyelmet egy botrányosra sikeredett kampányvideóval, amit a szocialisták megrendelésére készített. A Horn Gábor-féle Republikon ugyanakkor tanácsokkal és elemzésekkel segítette Mesterházy Attiláékat. „Kevés szakpolitika, erős negatív kampány – stadion helyett kórház”, így foglalta össze Horn a győztes stratégiát, s ez a hozzáállás köszönt vissza a Magyarország ma című videóban.

A két társaság csaknem egy időben tűnt fel a Párbeszédnél is. Az elérhető adatok alapján 2019. január 1-jével írta alá Szabó Tímea a Republikon és február 1-jével a Weber und Mill megbízását. Az előbbitől kutatásokat és elemzéseket rendelt, az utóbbit pedig social marketinges feladatokkal és tanácsadással bízta meg. Mindkét szerződés az év október 31-én vesztette hatályát – írta az Adatradar.

A portál szerint Hannt ezután Dominikné Nagy Szilvia váltotta a Weber und Mill élén, a korábbi ügyvezető pedig a Republikon igazgatója lett. A cégek továbbra is együtt mozogtak: 2020. március 1-től május 31-ig a zuglói önkormányzat, június 15-től december 31-ig pedig a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. (ZIM) foglalkoztatta a Weber und Millt. Az intézetet ugyanabban az évben, az április 1-je és május 31-e közötti időszakra szintén a szocialista Horváth Csaba szerződtette, majd ezt követően a ZIM.

Erzsébetvárosban is együtt tűntek fel:

 2021 májusától áll Niedermüller Péter szolgálatában a Weber und Mill, és ugyancsak 2021-ben a Republikon is kapott egy megbízást a VII. kerülettől, melynek polgármestere, Niedermüller Péter Horn Gábor apósa. További érdekesség, hogy a társaságok ugyanarra a címre vannak bejegyezve (1026 Budapest, Harangvirág utca 7.).

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában