Kapcsolatrendszer

2024.05.07. 13:15

Ömlik a pénz a liberális Republikon Alapítványhoz

Brüsszeltől és Soros György szervezetétől is kap pénzt a liberális intézmény - ismerteti a Magyar Nemzet.

MW

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke megnyitja a Republikon Intézet konferenciáját, amelyet A 2014-es európai parlamenti választások tétje címmel rendeznek Budapesten, a Mozsár kávézóban 2014. május 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

2021 februárjában látott napvilágot egy fotó Horn Gábor összetört Audi Q7-jéről. A korábbi SZDSZ-es politikus éppen Bige László baloldali milliárdostól távozott, amikor összetörte elit terepjáróját. Úgy tudni, azóta is egy több tíz milliót érő terepjárót hajt, a Magyar Nemzet értesülései szerint a Rózsadombon él.

Horn Bigétől távozóban történt balesete után a Telex írta meg, hogy „A házi őrizetben lévő Bige László rendelte meg azt a több tíz millió forintba kerülő közvélemény-kutatást, amely részletesen foglalkozik a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi helyzettel.” Bige a kutatást az ellenzéknek rendelte, és az is kiderült, hogy „a felmérést a Závecz Research végezte, és több elemző, például a republikonos Horn Gábor segítette az adatok értelmezését.”

Horn a politikusi szerepből való távozása után a Republikon Alapítványnál aktivizálta magát.

A II. kerületi elitrészen működő liberális intézmény bevallottan több balliberális formáció munkáját is segítette az elmúlt években, így az MSZP-t vagy éppen a Párbeszédet is.

Az alapítvány beszámolói alapján 2018-ban 60 millió forint volt az éves összes bevételük, ez 2019-re 68 millió forintra emelkedett. Mindkét évben meghatározóak voltak a Brüsszeltől, tehát uniós közpénzből származó támogatások. 2022-ben a szokásosnak mondható uniós közpénzek mellett figyelemreméltó, hogy a Soros György-féle Open Society Policy Centertől a 2022 novembere és 2023 év vége közötti időszakra Hornék 14 300 dollárhoz, tehát hozzávetőleg ötmillió forinthoz jutottak. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában