Ajka

2011.05.30. 15:26

Füred felkészülten várja a vendégeket

Balatonfüred - A Tamás-hegyről mindig káprázatos a panoráma, alattunk Balatonfüred, előttünk a tó - most türkizkék színű a víz tükre-, és a távolinak tűnő horizonton, a párás félhomályban a szembeszomszéd, Tihany integet.

Sipos Ottó Tibor

Az üdülőváros utcáit járva japán, német fiatalokból álló nagyobb turistacsoportokat látni. Az éttermek teraszain, a Tagore sétány padjain bővében a hely. A város piacán az árusok viccelődnek, egymást szórakoztatják. A város központjában régi pompájában a Krisztus király-plébániatemplom. Az ember nézi, gyönyörködik benne, közben elgondolkodik a mélygarázs építmény láttán. - Ez van! - mondják a szemlélőnek. - Lassan indul a szezon, kevés a vendég  panaszkodnak-, pedig jöhetnének, hisz Balatonfüred még ilyen szép, szemrevaló nem volt. Nyári meleg van. A parton ezer színben nyílnak az egynyáriak, feslenek a sétányon a bokor- és futórózsák, ünneplőbe öltözve, teljes pompájában csalogat a város.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!