Ajka

2013.04.30. 07:21

Fejlődnek a képességeik

Érdekes bajnokságon vehettek részt az ajkai óvodások a napokban.

Tóth B. Zsuzsa

A számukra meghirdetett Logico-bajnokságon 256 gyermek indult, akik saját óvodájukban játszhattak, ismerkedhettek a feladványokkal. A játék célja azonban nem a versengés volt, hanem az, hogy minél több fajta feladattal találkozzanak, képességeik fejlődjenek. A játékos sorozatot három és hét év közötti gyerekeknek készítették, minden játékcsomag 16 különféle nehézségi fokú változatos, színes feladatlapból állt, amelyek közel állnak a kicsik élményvilágához.

A feladatokkal a tanuláshoz szükséges képességek kialakítását és fejlesztését célozták. Amellett azokkal felismerhetőek az egyes tanulási zavarok első jelei. A feladatlapokhoz használható keret élményszerűvé tette a feladatok megoldását, oldotta a hosszan tartó gyakorlás unalmasságát.

 

A Logico-bajnokságon minden óvodás örömmel vett részt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A lapok hátoldalán található ellenőrző sorok segítségével a gyerekek azonnal le tudták ellenőrizni a megoldásokat, ez pedig újabb feladatok elkészítésére serkentette őket. Csillogó tekintetük a játék osztatlan sikeréről árulkodott.

A bajnokságon a legügyesebb a Katica óvodából Molnár Marcell, Szeiler Anna, Szabó Erik, Nagy Levente, Kalmár Luca Hanna, Bencze Barbara, Király Dávid, Németh Marcell, Tóth Zsolt, Buda Sarolt, Buda Emese, Zsédely-Bánfalvi Attila volt. A Hétszínvirág óvodából Kázmér Tímea, Bak-Kovács Gegő, Nagy Vivien, Katona Sára, Gyömörei Fatima, Bertalan Lilla, Fölföldi Frida. A Vizikék óvodából Szikora Fanni, Kovács Bence Marcell, Papp Levente Ádám, Körmendi Noel Károly,Varga Johanna és Csikai Sára Kata. A Patakparti óvodából Rauch Rebeka, Móró Patrik, Ignácz Krisztián Roland, Színesi Eszter, Orsós Rebeka Melissza, Herman Áron, Szántó Dávid, Menyhárt Máté, Talabér Alíz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!