Ajka

2013.07.24. 07:27

Elkészült a dobai csatorna

Tizennégy hónapos munka után most adták át Doba szennyvízcsatorna beruházását, amely több, mint 230 milliós támogatással, összességében 270 millióból készült el.

Tóth B. Zsuzsa

Az átadási ünnepségen Horváth Zoltán, Doba polgármestere úgy fogalmazott, hogy mivel megvalósultak az építési munkálatok és a lakossági közel 150 rákötés, valamint a próbaüzem sikeres volt, így a lakosságnak a jövőben nem kell tárolókban tartania és szippantatnia, elszállíttatnia a szennyvizet.

Horváth Zoltán (balról) és Ékes József vágja át a szalagot (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



- A beruházás legfőbb haszonélvezője is a lakosság, hiszen a csatornázott településekre sokkal nagyobb eséllyel érkezik befektető, aki munkahelyet teremt. A környzet és a talaj megóvása pedig az egész község alapvető érdeke - hangsúlyozta Horváth Zoltán.

Ékes József országgyűlési képviselő méltatta beszédében a település törekvését és elmondta, hogy a térségben több településen is nagyjából egyidőben zajlik a csatornázás.

Borszörcsökön áprilisban adták át, Kolontáron pedig jó ütemben halad a kivitelezés, néhány hónapon belül átadják. A beruházás átvételét jelképező nemzeti színű szalagot Ékes József és Horváth Zoltán vágta át. kép: Dobán átadták a szennyvízcsatornzás beruházását.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!