Ajka

2013.11.21. 12:35

Öko-héten tanulták védeni a Földet

Ajka - A szakképző iskola Bánki Donát Intézményegységben a szokásos témahét keretében öko napokon hívták fel a diákok figyelmét a környezettudatosság fontosságára.

Tóth B. Zsuzsa

Változatos programok várták a diákokat a rendezvény egy hete alatt. Az iskola bejáratánál öko-sarkot alakítottak ki, ahol a tanulók és tanárok szelektíven gyűjthették a szemetet, palackpréssel kicsinyíthették a műanyagflakonokat, és hasznos híreket olvashattak a témával kapcsolatban. Folyamatosan szerveztek az osztályoknak látogatást az Avar Városgazdálkodási Kft.-nél, ahol a szelektív hulladékgazdálkodásról láthattak érdekes bemutatót. Filmet néztek a globális felmelegedésről, annak okairól.

Horváth Annamária (balról) és Herendi Laura 11. B osztályos tanulóknak ad tanácsot Szukob Balázs 10. A osztályos tanuló, hogy hogyan lehet sörösdoboz nyitó fülekből karkötőt készíteni. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A diákönkormányzat csapatversenyt szervezett, a diákokra a város több pontján vártak feladatok. Gelencsér András a veszprémi Pannon Egyetem előadója, a globális felmelegedésről tartott előadást, de volt öko kézműves foglalkozás is. Gyertyát öntöttek, kosarat fontak papírból, irodai eszközöket készítettek floppy lemezből, papírdobozokból, alumínium sörös dobozfülekből pedig ékszert. Kovács Gábor előadóművész szórakoztató műsorában a háztartási eszközökből készített hangszereit mutatta be nagy sikerrel, aztán a diákok készíthettek maguknak hasonlókat. Az öko-hét keretében 16 osztály élt azzal a lehetőséggel, hogy tujákat ültessenek az iskola udvarán. A hét eseményeit pályázatok és versenyek színesítették. A prezentációs pályázatot Buzás Nikolett 14.c osztályos tanuló, míg a képzőművészeti pályázatot Csüri Cintia 10.c osztályos tanuló nyerte meg.

Az angol nyelvi versenyen a kilencedik évfolyamosok között az Adorján Dániel, Nagy Bianka alkotta csapat, a tizedik évfolyamosok között a Cseh Gábor, Kisláposi Martin, Szalai Roland alakulat, míg a tizenegyedik évfolyamosok között a Bokodi Máté, Havasi Balázs, Farkas Viktor alkotta csapat diadalmaskodott.

A német nyelvi versenyen pedig a Pintér Robin, Csánitz Márk, Horváth Bálint összeállítású 11.d osztályos csapat győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!