Ajka

2014.01.02. 10:39

Útavató nyugdíjastúra

Ajka - A tavalyi évi utolsó nyugdíjastúrát szervezte az utlsó decemberi napok egyikén Káldi Géza.

Tóth B. Zsuzsa

Az ország összes településén kerekező, gyakorlott kéktúrázó aktív nyugdíjas hetente szerdánként hívja kirándulni kortársait, minden alkalommal nagy sikerrel. Az idei utolsó nyugdíjastúrájukon a belvárosban gyülekeztek megcsodálták a közelmúltban felavatott Európa parkot. Szokásukhoz híven kultúrával kezdték a napot, Ady Endre karácsonyi versét adta elő Brotschul Istvánné, Éva, majd Huff Lajosné átadta az önkormányzat támogatását az egyesület pénztárosának. Csuba Erzsébet megköszönve azt az Ajkán rendezett kézműves foglalkozásokon begyűjtött tapasztalatai alapján saját maga által készített kézműves termékekkel lepte meg a túrázókat.

 

A tavalyi évi utolsó nyugdíjastúrát szervezték december végén a Bánki egyesület tagjai. A képen jobbról Csuba Erzsébet (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

 

Káldi Géza köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy idén harminc nyugdíjastúrán vannak túl, amelyeken több mint 900 ember vett részt A Bánki Donát Természetbarát Egyesület Közhasznú Szervezet által szervezett kisebb-nagyobb túrák száma pedig már 490, és kihangsúlyozta, hogy még nincs vége az évnek. Ezután a tőle megszokottan hosszasan beszélt az egyesület életéről. Nem győzte hangsúlyozni, hogy sétára szívesen látnak kicsiket, nagyokat, trombitát, és kiskutyát. Végül megköszönte a médiának és az önkormányzatnak a támogatást, és a résztvevők útnak indultak "felavatni" az új tósoki kerékpár- és gyalogutat, természetesen a közlekedési szabályok szigorú betartásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!