Ajka

2014.06.19. 10:00

Egy nap a hegyért Csékúton

Ajka-Csékút - A Csékúti Hegyért Egyesület tizedszer rendezte meg az Egy nap hegy nap programot, hogy népszerűsítsék a hegyet és a jó borokat.

Tóth B. Zsuzsa

A rendezvényre közel százan érkeztek, ennek fele érdeklődő volt, aki a heggyel ismerkedett. Az egyesület elnöke, Mészáros Lászlóelmondta lapunknak, hogy a hegy egyre népszerűbb az ott dolgozók, pihenők, de az odalátogatók körében is. A korábbi évekkel ellentétben idén úgy döntött, hogy ezúttal nem a hegy és Csékút múltjáról, hanem a borról beszél köszöntőjében. Inkább arról szólt, hogy akkor lesz ünnep a jeles nap, ha egy-egy pohár borral a kézben mindenki jót beszélget, jól érzi magát.

Csorba Tamás tangóharmonikájával a hegybejárást kísérte Fotó: Györkös József

Az egyesület elődje, Horváth István vezetésével alakult 1999-ben. Akkor még húsz tagot számlált. Azóta gyarapodott a létszám és jelentősen javult a hegy útjainak állapota is. A hegy bejárásnak is nevezhető eseményen három helyszínen várták a harmonika szó mellett érkező látogatókat a gazdák boraikkal. A séta résztvevői aztán közösen ebédeltek, emlékezetessé téve a jubileumi napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!