Ajka

2014.07.03. 09:00

A mozgássérültek önzetlenségéről, tevékeny életéről sokan példát vehetnek

Halimba - A mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesületének Halimba-Szőc-nyirádi csoportja fergeteges hangulatban búcsúztatta a tavaszt.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt a Naplónak Kovács Tibor, az egyesület elnöke elmpondta, az évszak programjai között majális, színházi előadás és emlékezetes Fertő-tavi hajókirándulás szerepelt. A nyirádi civil szervezetek által szervezett majális a gyerekekért programon a mozgássérültek is segédkeztek. Nagy élményt nyújtott számukra Fertőrákos és környékének felfedezése. Hajóztak a Fertő-tavon egészen az ausztriai Rust városáig és kisvonattal járták be a környéket. Sopron nevezetességeivel ugyancsak megismerkedtek, majd a nyári programok felé vették az irányt.

A csoport Sopronban járt, most pedig inkább fürdenek a tagok (Fotó: Kovács Tibor)

Mostanában a gyógyító fürdőket látogatják nagy kedvvel, Borgátán időznek, amikor csak tehetik, de eljutottak Zalaegerszegre is. Az egyesület üdülőjében minden időben remek a hangulat, a fürdés, pihenés mellett kellemes beszélgetések várják őket. Az üdülőben azonban minden korosztály pihenhet. A tagok szokásukhoz híven társadalmi munkát is vállaltak a közelmúltban, így az üdülő környezetében ma már a halimbai gyógynövényeket is megtalálják a vendégek. Kerti és szárított formában egyaránt megismerkedhetnek azokkal. Az egyesület tagjai terveik szerint hamarosan Budapestre látogatnak tűzijátékot nézni, de ott lesznek ősszel a szüreti felvonulásokon és fesztiválokon is.

Az egyesületi tagok azonban nem csak saját magukkal törődnek, hanem önzetlenül segítenek egymásnak is, valamint a közért ugyancsak készek tenni bármikor. Ennek megfelelően eztán ugyancsak látogatják beteg társaikat és a hátrányos helyzetű gyermekek, üdültetésében is segédkeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!