Ajka

2014.09.22. 18:50

Kósa Lajos Ajkán járt

Ajka – Fenyvesi Zoltán polgármesterjelölt meghívására érkezett a városba hétfőn Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő, Debrecen polgármestere.

Penk Tímea

A vendéglátó köszöntője és terveinek ismertetése után Kósa Lajos a sikeres városvezetésről, az adósság konszolidációjáról és az önkormányzati beruházásokról tartott sajtótájékoztatót és lakossági fórumot. Hamarosan eldől, hogy ki fogja vezetni a várost a következő öt évben. A kormány a források hatvan százalékát a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásokra kívánja fordítani, ehhez együttműködő önkormányzatokra van szükség – számolt be Kósa Lajos.

Kósa Lajos és Fenyvesi Zoltán (Fotó: Penk Tímea)

Egy olyan városvezetőre van szüksége Ajkának, aki a közösség érdekének megfelelően képes és hajlandó végezni a munkáját, akinek a habitusából adódik, hogy kooperatív, ellentétben a konfliktuskereső és botrányairól híres magatartást tanúsító városvezetővel. Ajka a környék gazdasági motorja lehet, ehhez elengedhetetlen az együttműködés. Kósa Lajos kitért a bankok elszámoltatására, amely több-éves küzdelem után mostanra kezd rendeződni. Ugyancsak sarkalatos kérdés a kormány és az önkormányzatok közötti együttműködésben a munkahelyteremtés.

Kósa Lajos lakossági fórumot tartott Ajkán, mellette Fenyvesi Zoltán polgármesterjelölt

Kósa Lajos célként fogalmazta meg, hogy mindenki dolgozzon, aki tud; az ország munkavállalói számának el kell érnie az ötmilliót. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy a közfoglalkoztatásban dolgozók is teljes értékű munkát végeznek, nem tisztességes lebecsülni őket. A fórum után Kósa Lajos és vendéglátói tettek egy rövid sétát a városban, megnézték a megcsonkításra ítélt élelmiszerüzletet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!