Ajka

2015.02.05. 16:38

Vitázott a testület

Címkék#Ajka

Ajka képviselő-testülete a csütörtöki ülésén gazdasági, pénzügyi, parkolási, intézményvezetői és egyéb témákban döntött.

Penk Tímea

Jáger László címzetes főjegyző arról tájékoztatója a megjelenteket, hogy zárt ülésen hozott döntés értelmében az Ajkai hírhozó néven ismert tájékoztató és reklámkiadvány számára nem engedélyezik a város nevének a használatát.

A képviselő-testület a Fidesz-KDNP frakció tartózkodása mellett elfogadta az önkormányzat idei költségvetését. Több módosító indítvány és kritika is érkezett, ezek egyike a Pannon Várszínház harmincmillió forintos támogatásának a szükségességét vonta kétségbe.

A testület módosította a fizető parkolási rendszer szabályozásáról szóló rendeletet, valamint a Rákóczi és a Gyár utca területének szabályozási tervét, továbbá megalkotta a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről és ártalommentes elhelyezéséről szóló rendeletet.

Intézményvezetői témákban is döntés született: a Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda és Művelődési Ház vezetője Orbán Lajosné lett, a városi bölcsőde élére Horváth-Király Ramónát nevezték ki.

A testület egyhangúlag támogatta a közfoglalkoztatási programot és a művelődési központra telepítendő napelemrendszer pályázatának a módosítását, illetve jóváhagyta a polgármester szabadságának az ütemezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!