Ajka

2015.10.28. 21:06

Településrendezésről és útfelújításról határoztak Ajkán

Ajka – A város önkormányzata képviselő-testületi ülést tartott szerdán, amelyen döntés született többek között a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ új intézményvezetőjének személyéről, az iskolák körzethatárainak kijelölését illetően, valamint a közúthálózat fejlesztéséről is határoztak a képviselők.

Szántó Renáta

A testület egyhangúlag elfogadta a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ  intézményvezetői beosztására Mihályi Péterné pályázatát. Következő napirendi pontként a város önkormányzata 2015. évi költségvetésének módosításáról döntöttek a testület tagjai. A szavazás kilenc igen és öt tartózkodás melletti elfogadást hozott.

A településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos végső döntés meghozatalát egyhangúlag elfogadták a jelenlévők. Az említett napirendi pontban a zöldterületek kialakítása mellett megvitatták a földgázzal működő új kiserőmű elhelyezését és az Új Atlantisz parknál található úthálózat korrekcióját is. A város 2016–2019 közötti időszakra szóló útfelújítási programját szintén kollektív egyetértéssel szavazta meg a képviselő-testület.

A Nagytóberek Kft. tartozást halmozott fel, ennek kiegyenlítésére ingatlanokat ajánlott fel hitelfedezetként az önkormányzat. A napirendi pontot tíz igen, négy nem szavazat ellenében elfogadta a testület. Akárcsak a Mikes utcai ingatlanok értékesítésére vonatkozó pályázat kiírását.

Szó esett még a képviselő-testületi ülésen a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ sportcélú feladatainak átadásáról. Január 1-jétől a Sportváros Nonprofit Kft. venné át azokat a hatékonyabb és specializáltabb feladatellátás érdekében. Ezt a képviselők tizenhárom igen, egy tartózkodás mellett elfogadták. Csakúgy, mint az iskolák beiskolázási körzethatárainak véleményezését. A testület zárt ülésen vitatta meg a Szociális Munkáért kitüntetés adományozását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!