Ajka

2015.11.12. 11:39

A nyugdíjasok történeteit díjazták

Ajka – Családszeretetről, emlékekről és közösségről írtak lélekből fakadó vallomásokat az Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesületének tagjai, amelyeket a közelmúltban díjaztak. Az egyesület régi álma, hogy kiadja a műveket, amelyekkel gazdagítani szeretnék a megyei irodalmi gyűjteményt.

Szántó Renáta

Közel nyolcvan irodalmat kedvelő nyugdíjas gyűlt össze a Tósokberéndi Közösségi Házban, Horváth Magda nyugalmazott tanárnő, a Regös Nyugdíjas Klub vezetőjének invitálására, ahol az írói tehetség megcsillogtatásán túl a szép anyanyelvhasználatot és a változatos műfajokat értékelték.

Az egybegyűlteket Paulics István megyei elnök köszöntötte és kiemelte, hogy országosan is példaértékű az egyesület saját vers- és prózamondó találkozóinak eredményessége. Majd Horváth Magda foglalta össze gondolatait a beérkezett pályaművekről. Elismerően beszélt az alkotások magas színvonaláról, amelyeket átsző a család- és természetszeretet, a gyermekkorra való emlékezés, valamint a szerelem varázsa is.

A beérkezett pályamunkákat négytagú zsűri értékelte. Minden alkotó emlékplakettet és oklevelet kapott. Az Ozorai Sándorné által felajánlott különdíjat a veszprémi Gotthard József nyerte el Zsíros kenyér című életrajzi írásáért. A program végén a Regös Klub látta vendégül a résztvevőket, amelyről a nyugdíjasok elégedetten, feltöltődve tértek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!