Ajka

2016.02.29. 13:29

Virágosítás, fánksütés - Hagyományos programokat szerveznek a nyugdíjasok

Ajka - A bódéi településrész Nosztalgia Nyugdíjas Klubjának tagjai segítenek rendben tartani a közterületeket, őrzik a hagyományokat és rendezvényeikkel összekovácsolják az idősek csoportját.

Tóth B. Zsuzsa

Szimeiszter Imréné, Panni néni, az egyesület vezetője elmondta a Naplónak, hogy az idei évben már több alkalommal összejöttek hagyományos programjaikra. Januárban Klein Józsefné klubtag saját baromfijai biztosították a tollfosztás alapanyagát. A gyönyörű tollból már készül a gyermekpaplan, amelyet szokásuk szerint egy helyi újszülött családjának adnak anyák napján. A tollfosztásba bevonták a halimbai iskolásokat, akiknek kukoricaprószát készítettek, bemutatták a kosárfonást, a kukoricamorzsolást. Időközben a nyugdíjasok kocsonyát főztek együtt a klubházban, és az épület környezetét tették rendbe, a virágágyások körül tevékenykedtek jó szokásukhoz híven. Panni néni szalagos fánkot sütött, jó hangulatú beszélgetés mellett falatoztak együtt délután. A 43 tagú klubban új érkezőket köszöntöttek, tavaly pedig el kellett búcsúzniuk néhány társuktól.

A nyugdíjasok kocsonyát is főztek. Középen Szimeiszter Imréné
Fotó: Györkös József

A napokban a rendőrkapitányság jóvoltából előadást hallhattak a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, a rájuk leselkedő besurranásos lopások, betörések veszélyeiről. A következő előadáson az egészséges életmódról beszélgetnek.

Szervezik április 12-ére a hagyományos ingyenes ruhaosztást, amelyhez várják a gyerek- és felnőttruha-adományokat. Készülnek a locsolóbálra is, ott több mint kétszáz vendéget fogadnak, helyi és vidéki klubokból egyaránt. A bálra a hagyományos cukorperecet is megsütik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!