Ajka

2017.08.10. 14:40

A helyi közösségért - Ajka 400 millió, Tapolca 250 millió forintot nyert

AJKA, TAPOLCA Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére kiírt sikeres pályázatokról számolt be Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

Penk Tímea

Ajka 400 millió, Tapolca 250 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) újabb fordulóján. A pályázat a városok társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődését kívánja elősegíteni a helyi lakosság, civil szervezetek, vállalkozások és az önkormányzatok együttműködésével.

- Ajkán a projektet a Kristály-völgy Terület és Vidékfejlesztési Egyesület irányításával a Kapocs Akciócsoport valósíthatja meg. 60 millió forint az egyesület működésére, 340 millió forint pedig a program megvalósítására fordítható, mint például helyi értékek megóvása, közösségi terek létesítése- ismertette Fenyvesi Zoltán.

A helyi identitástudatot erősítő stratégiákat dolgoznak ki a pályázat nyertesei

Tapolcán az önkormányzat valósítja meg a programot 212,5 millió forintból, 37,5 millió forintos működési költségek mellett.

Mivel a lakosságszám alapján pályázható összegek felét nyerték el a települések, Fenyvesi Zoltán azt kérte Ajka és Tapolca polgármesterétől, valamint az országgyűlési képviselőtől, hogy tegyenek lépéseket a pályázat teljes megvalósításához szükséges másik ötven százalékos támogatás megszerzésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!