Trópus a szürkeségben

2022.09.17. 20:00

A legmorcosabb arcokra is mosolyt csal a veszprémi díszmadár-kiállítás (videó, galéria)

Galléros, énekes, bóbitás és rózsás. Mi a közös bennük? Nem más, mint az, hogy mindegyik egy-egy fajta madarat jelöl, amellyel a díszmadár-kiállításon talákozhatunk.

E. Tringli Alexa

A nap végére a legtöbb látogató telefonja megtelt a színes madarakkal

Fotó: Elekes Gergő / Veol.hu

Az Agóra Veszprém Kulturális Központba belépve nem is kérdés, hogy melyik irányba tartsunk, hiszen a csicsergés könnyen elárulja a megfelelő termet. A belépőjegyünk mellé egy kis papírcetlit is kapunk, melyen a kedvenc madárkánkat tüntethetjük fel, s ezzel a nyertes szárnyas közönségdíjat kap. Azonban nincs könnyű dolgunk: ezerféle szín, érdeklődő bogárszemek és különféle csipogó hangok gazdái közül nehéz választani.

Volt olyan kissrác, akinek megígérték, hogy ha jól felvételizik, kaphat egy madarat, s olyan asszony is volt, akit szinte kirázott a hideg, mert a kiállított példány annyira hasonlított egykori kedvencéhez. Babakocsis gyermektől az idősekig minden korosztályból találkoztunk érdeklődőkkel, s mindenki lelkesen fotózta, videózta a hol nyugodtan szemlélődő, hol izgatottan ugráló díszmadarakat. Az arapapagájtól a kanárikon át a pintyekig rengeteg fajtával készültek a kiállítók, s külön érdekesség, hogy a származási helyük szerint csoportosították a madarakat. 

Aki szombaton lemaradt, ne csüggedjen, ugyanis a madarak várják az érdeklődőket szeptember 18-án is, vasárnap 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!