Alsóörs

2015.08.14. 16:26

Strandteszt - Alsóörs idén a Kék hullám zászló minősítésen a háromból két csillagot érdemelt ki

Alsóörs – A Balatonra távolabbról érkezők előszeretettel állnak meg már itt. Akik pedig alaposan megismerték, tudják, hogy ha gyerekkel, nagymamával érkeznek, nem csalódnak. Az alsóörsi strandot mutatjuk be.

Prevics Éva

Szépen kezelt, dús fű, kellemes árnyékot vető fák és homokos meder. Az alsóörsi strand adottságai eleve okot adnak népszerűségének, mindehhez pedig még olyan szolgáltatások is hozzáadódnak, melyekkel a z üzemeltetők még vonzóbbá teszik a partszakaszt. A kisgyerekeseknek igazi Kánaán ez a strand. Van baba-mama szoba, mediterrán öblös gyerekpancsoló, homokos játszótér, játszóház, és különböző animációs foglalkozások is várják a kicsiket. Ha pedig mindezt a gyerek megunja, mehet egy kört a helyben bérelhető elektromos autóval, vagy részt vehet egy testfestésen, mely szintén elérhető a strand területén. Ezen kívül a kicsiket vízi vidámpark is várja.

Az aktív kikapcsolódást kedvelők is találnak maguknak elfoglaltságot. Két homokos kézi és röplabdapálya van a parton, de rendelkezésre áll ping-pong asztal, és a bevállalósabbak számára csúszda is. A könnyedebb mozgást kedvelők vízi aerobicra nyújthatják végtagjaikat, azok akik pedig csak egy kis relaxációra vágynak, befeküdhetnek egy kiváló masszőr kezei alá.

Nagyon népszerű a vendégek körében a párakapu, amely mondhatni, egy alsóörsi specialitás, nincs ugyanis más közeli strandokon.

A vízparton két vízimentő, egy mentőtiszt és két önkéntes vöröskeresztes munkatárs teljesít szolgálatot – mondta a Naplónak Major József strandgondnok.

A nagy melegben a strandra jön a kultúra is: gyerek színházi előadások és strandszínházi programok várják az érdeklődőket a Pannon Várszínház jóvoltából.

A partszakasz a mozgássérültek igényeit is képes kielégíteni, az ő vízbe jutásuk ugyanis speciális, billenős bejáróval megoldott.

A strandon WIFI elérhetőség is van, igaz ez a szolgáltatás ottjártunkkor meghibásodás miatt átmenetileg szünetelt. Ahogy sok más strandon, itt is lehetőség van kedvezményes délutáni belépőjegy vásárlására, ami délután négy órától elérhető.

Hogy valami hiányosságot is írjunk, a strand nagy hátránya, tapasztalatunk szerint a korlátozott parkolási lehetőség. Akárhányszor jártunk arra a nyáron, mindig csak a közeli utcácskákban találtunk helyet, ott is csak nehezen.

Az alsóörsi strand színvonalát egyébként a vendégeken kívül a Balatoni Szövetség is elismerte. Idén a Kék hullám zászló strandminősítésen a háromból két csillagot érdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!