Baba

2008.04.01. 03:00

<u>Könnyezett, amikor meglátta a pocaklakót</u>

<b>Somlójenő</b> - A hathetes Gergő békésen alszik a nagypapa által készített fa bölcsőben, édesanyja mellette állva boldogan nézi őt.

Tisler Anna

Nagy Klementina tüskevári óvónő február huszadikán hozta világra első gyermekét. A nagy eseményen az édesapa is jelen volt.  - A szülés szavakba nem foglalható élmény volt - emlékezett. 


A szülés szavakba nem foglalható élmény volt - emlékezett Klementina

- Csodálatos volt, amikor születése után a hasamra tették. Szép szőke hajjal jött világra. Amikor kikértem őt, hogy láthassák a látogatóba érkezők, a gondozónő mondta, elég, ha úgy kérem, a szőke herceg, így tudják, kiről van szó. Az apa testvérének már van két gyermeke, az apai nagyszülőknek Gergő a harmadik, az anyaiaknak viszont az első unokájuk. Mindenki nagyon örült az érkezésének.  

- Négy dimenziós ultrahangon néztük meg a babát - mutatta a képeket a számítógépen Klementina, miközben kisfiát simogatta. - Amikor láttam őt, mint pocaklakót, könnyeztem a boldogságtól. 

Klementina szeptembertől már csak péntekenként járt be munkahelyére, hogy logopédusként foglalkozzon a gyerekekkel. A kicsik tudták, hogy babát vár. Volt olyan gyerek, aki a karácsonyi ünnepségen már nem mert az ölébe ülni. Mások simogatták a hasát. 


Mindenki nagyon örült Gergő érkezésének

Két nagycsoportos, akinek nemrég született kistestvére, arról érdeklődött, apás szülést terveznek-e és fogja-e szoptatni. Az óvodába pénteken viszi be megmutatni Gergőt. 

Az édesanyának három diplomája van, óvónői, logopédusi és szerzett képesítést a tanulásban akadályozottak fejlesztésére is. Kisfiát nem szakkönyvekből neveli. Figyeli a gyermek minden rezdülését. A kiságyba, ahol éjszaka alszik, légzésfigyelő készüléket is szereltek. 

A faluban öt családban van csecsemő, a többiek már második vagy harmadik gyermeküket gondozzák. Mióta jó az idő, séta közben gyakran beszélgetnek, tapasztalatot cserélnek. Az építési vállalkozó édesapa munka után siet haza, hogy együtt fürdethessék a kicsit. Hétvégén pedig együtt töltik az időt. 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!