Baba

2008.09.09. 03:08

<u>Energiabomba mindenütt</u>

Nehéz elképzelni, amint csöndesen üldögél egymagában a mindig pörgő riporternő, akinek életét szinte állandóan valamilyen ügy megoldásáért folytatott harc határozza meg.

Deák Dóra

Nincs olyan téma, amelyet ne osztana meg szívesen a nézőkkel és az olvasókkal Kandász Andrea. Minden érdekli, örökké kíváncsi. Képes napokat, heteket tölteni egy-egy ügy felgöngyölítésével. Kitartó és alapos, ami nem mindig jellemzi a médiában dolgozókat, a sikert az állandó képernyős jelenléttel mérik.

- Kevés olyan riportert ismerek, aki képes magát teljesen átadni egy-egy ügynek.

- Ez persze a hibám is, mert mestereimtől folyton azt hallom, hogy távolságot kell tartani az alanyoktól, egyébként az ember nem képes objektívan láttatni a dolgokat. Nekem ez ritkán sikerül.


Lola ma már szinte barátnője Andreának, adhat a véleményére, és a vitákban is pártját fogja
(Fotó: archív)

- Lánya születése sem változtatta meg? Azt mondják, az anyák lecsendesülnek a babázás idejére.

- Háromhetes volt Lola, amikor épp egy olyan munkában voltam, amit semmiképpen sem akartam másnak átadni, merthogy gyakran azt érzem, csak én tudom a hegyeket megmozgatni egy-egy ügyben.

 Ez persze nem igaz, de jólesik hinni benne, és én nem is akarok másképp dolgozni. Betettem a kocsiba a lányomat, aki angyali türelemmel várta végig, amíg fölvettem az interjút, és utána istenit szopott. 

Szóval nem hiszem, hogy az ember reggel nyolctól este ötig munkatárs vagy gyermeke születése előtt dolgozó nő, utána elsősorban anya.

- Az elmélet tökéletesen igaz, megvalósítani viszont nem egyszerű.

- Hát persze, kell hozzá egy normális férj, aki nem osztályozza a feladatokat, hogy ez most női munka vagy férfimunka, vagy ebben állapodtunk meg egy hónappal ezelőtt. 

Feri
(Borszéki Ferenc operatőr, Andrea férje és állandó társa  a szerk.) ugyanúgy hozta-vitte, etette, fürdette Lolánkat, mint én. S amikor még a lányunk kicsi volt, édesanyám is sokat segített.

- Azért így sem lehetett egyszerű, bár egy kamasszal sem lehet egyszerű.

- Lola ma már a barátnőm, élvezem, hogy adhatok a véleményére. Neki pedig az tetszik, hogy a barátnői is velem osztják meg gondjaikat.

- Büszke az édesanyjára?

- Ismertségem számára nem újdonság, gyerekkora óta megszokta, hogy ez a munkám. Volt egy idő, amikor a társai és a tanárai szidták a médiát, Lola a vitákban a pártunkat fogta, okosan érvelt a nyilvánosság mellett. Rengetegszer jön velünk forgatni, alaposan belelát mindenbe.

- Folytatja a szülei foglalkozását?

- Egyelőre szállodatulajdonosnak készül. Mi anno legfeljebb recepciósok akartunk lenni... Majd meglátjuk. 



A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!