Badacsonytomaj

2015.05.31. 13:51

Városnap tizenegyedszer Badacsonytomajon

Badacsonytomaj – A városnap egyik célja, hogy építsük a közösségünket, azt, amelyik az elmúlt években szinte darabjaira hullott. Erről a tizenegyedik városnapon szólt Krisztin N. László polgármester.

Tóth B. Zsuzsa

– Sokan nem beszélnek egymással, pedig olyan rövid az élet. Túl rövid ahhoz, hogy ellenségeskedjünk. A városnap viszont lehet egy olyan alkalom, amikor eljövünk, hogy letegyük az elmúlt egy év haragját, megbántását. Tiszta lappal egymás kezébe tudjunk csapni, meg tudjunk inni együtt egy pohár bort, vagy enni egy gulyást. Sokan elmondták, hogy rossz érzés, hogy ennyire megosztott a település. Kérték, hogy próbáljunk tenni valamit ez ellen. De ehhez mi kevesek vagyunk. Ha nincs meg bennünk, badacsonyiakban az igény, hogy rövid földi életünk alatt békében tudjunk élni, más nem tud tenni érte – mondta a polgármester. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal segítették az ünnepség szervezését. Kiemelte, hogy örvendetes módon újabban számíthatnak a fiatalok aktivitására is.

A badacsonytomaji városnapi ünnepen Éliás Gyula zenéjére táncra perdültek a néptáncot tanuló helyi iskolás gyerekek. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen elismerést vehetett át a város közoktatásáért végzett kiemelkedő munkájáért Nagy Lászlóné nyugdíjba vonuló óvodavezető, majd a 18. életévüket betöltött fiatalokat köszöntötte a város vezetése. Délelőtt főzőversenyt rendeztek, délután koncertek és a helyi gyerekek fellépései szórakoztatták a közönséget az utcabál előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!