Bakonybél

2017.05.17. 11:05

Felújítják a nyolcvanéves óvodát

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körös nyertes pályázatai közül a bakonyi település negyvennyolcmillió-háromszáztizenegyezer forintban részesült, melyet az óvoda felújítására fordítanak, tájékoztatta lapunkat Márkus Zoltán polgármester.

Müller Anikó Hanga

Márkus Zoltán polgármester büszke arra, hogy a faluban nő az óvodás gyermekek száma Fotó: A szerző

– Az óvodánk nyolcvan éves, szükségessé vált a felújítása. Jelenleg harminckilenc óvodásunk van, 2016-ban beadott pályázatunkban is jeleztük, hogy az előző két évben folyamatosan emelkedett a gyermeklétszám, egy-két fővel. Napjainkban sajnos már a stagnálást is eredményként lehet elkönyvelni, így bíztató, hogy nálunk az idei évben is kettővel nőtt az óvodások száma, s előreláthatólag az elkövetkező két-három évben sem lesz csökkenés, mondta. A pályázati támogatásból elkészül a tető héjazatcseréje, a külső hőszigetelés, hőszigetelt külső nyílászárók beépítése, a beltéri ajtók cseréje, a teljes belső festés. Új kazánt szerelnek be, kicserélik a radiátorokat, valamint napelemes rendszert építenek ki, mely jelentős költségmegtakarítást eredményezhet majd. A munkálatokat a tervező és kivitelező kiválasztása után még a nyáron elkezdik. A felújítási munkák nem akadályozzák a gyermekintézmény folyamatos zavartalan működését, de amennyiben a fűtéscsere kitolódik, az apróságokat átmenetileg a faluházban helyezik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!