Balatonalmádi

2012.04.04. 16:53

Marad a gimnázium Almádiban

Balatonalmádi - Nagy mozgásban vannak az iskolák, információink szerint felmerült, hogy a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnáziumot beköltöztetnék Veszprémbe.

Munkatársainktól

A gimnázium épülete almádi tulajdona, fenntartója a megyei kormányhivatalhoz tartozó Megyei Intézményfenntartó Központ. Almádi az elmúlt 25 évben alig fordított pénzt az épületre, mely rendkívül rossz állapotban van, az idei költségvetésben sem szerepelnek források, mondta dr. Kovács Zoltán megyei kormánymegbízott. Megoldásként korábban a megyei önkormányzatnál felmerült: az almádi gimnáziumot a kihasználatlan, de jó állapotban lévő Medgyaszay iskolába költöztessék, de jelenleg ez nincs napirenden.

- Hivatalosan nem kaptunk arról értesítést, hogy az iskola elköltöztetését terveznék. A városnak nagyon sokat jelent az intézmény, megoldást kell találni a felmerült problémákra - közölte érdeklődésünkre Keszey János polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!