Balatonalmádi

2013.02.13. 10:28

Az év kempingje - Komfort, élmény és kapcsolat

Balatonalmádi - Szeretni kell az embereket, ez a legfontosabb alapja minden vendégfogadásnak, állítja Tóthné Keller Csilla.

Győrffy Árpád

A Balatontourist almádi Yacht kempingjének vezetője úgy gondolja, hogy ennek a hozzáállásnak köszönhetően nyerte el az Év magyar kempingese díjat.

- A vendégek szeretete önmagában persze még kevés a sikerhez, de ez a feltétele annak, hogy kapcsolatot találjunk velük, hogy megtudjuk, mire van szükségük, mire vágynak. Hisz legközelebb is akkor jönnek el hozzánk, ha az igényeiket, vágyaikat megfelelően ki tudtuk elégíteni - magyarázza tovább annak a hozzáállásnak a fontosságát, aminek helyességét az évről-évre stabilan növekvő vendégforgalom is bizonyítja.

Mindennek az alapja, hogy szeretni kell a vendégeket állítja Tóthné Keller Csilla (Fotó: Győrffy Árpád)

A vendég elégedettségének mindenképpen feltétele, hogy maga a szálláshely megfelelő minőségű legyen. Egy kemping esetében különösen fontos a "vizesblokkok", az illemhelyek, mosdók, zuhanyzók, főző és mosogatóhelyek korszerűsége, tisztasága. Tóthné Keller Csilla a Balatontourist dolgozójaként, majd később kempingek vállalkozói formában való üzemeltetőjeként is kiemelten kezelte ezeket a feltételeket, ahogy a másik kritikus területet, a közvetlen környezet állapotát is. Az eredményt jelzi, hogy az első balatontouristos munkahelyével, az aszófői Diána kempinggel, akkor már üzemeltetőként különdíjas lett 2007-ben a "Virágos Balaton" mozgalomban, a Yacht kempinggel pedig elnyerte a fődíjat 2009-ben.

De amiről eddig beszéltünk, mind csak a kötelező minimum. Az igazi sikerhez a szállásadónak szerinte fel kell ismerni, hogy a vendég nem önmagában a szálláshely miatt megy valahová, hanem valamilyen kellemes élménnyel szeretne gazdagodni. A vendégfogadó dolga, hogy ezeknek az élményeknek a megszületésében segítsen úgy, hogy közben a vendég mindig is aktív részvevője legyen mindennek - mondja.

- Az animációs programjainkkal elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek olyan elfoglaltságot találjanak, amibe aktívan be tudnak kapcsolódni. Ezek a sporttól, játékon át a kézművekedésig terjednek, napközben, jó időben a többségük a Balatonhoz, a vízhez kötődik. Egy idő után kiderült, hogy a felnőttek is szívesen bekapcsolódnak, így nyitottunk a családok felé is. Ma már ott tartunk, hogy esténként a felnőttek külön programokat is kapnak 18-as korhatár jelzéssel, s persze a gyerekeknek is megtartjuk az esti diszkókat.

Az otthonos környezet és a megfelelő programok mellett fontos feltétele még az eredményes működésnek a lehetséges vendégekkel való folyamatos kapcsolattartás. Lassan húsz éve, hogy ehhez elkezdték gyűjteni a címeket. Eleinte postán, ma már az elektronikus levelezés és az internetoldal tudatos fejlesztésével, használatával próbálják magukhoz csábítani a korábbi és az új vendégeket. A levelezés mellett valódi találkozókat is szerveznek a két szezon között. Bár az idén a jeges program elmaradt, a tavasszal még lesz lehetőség arra, hogy a vendégekben felidézzék a kellemes nyári emlékeket.

 

 

Ahogy korábban már olvashatták, Tóthné Keller Csilla, a Balatontourist almádi Yacht kempingjének a vezetője másfél hete vette át az Év kempingese díjat a nemzetgazdasági tárca illetékes vezetőitől, de annak odaítéléséről szakmai szervezet, a Magyar Kempingszövetség döntött. A szakember szerint a siker biztosítéka a jó csapatmunka. Ennek alapja náluk a kemény családi mag. Lányára, Adélra az animációban, fiára, Mátéra vízimentőként és a recepción, férjére, Bélára pedig a marketingben mindig számítani lehet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!