Balatonalmádi

2013.11.29. 17:09

Közmunka a kultúrában

Balatonalmádi - Százhetven közmunkás kap munkát ezekben a hónapokban megyénkben kulturális területen – derült ki egy csütörtöki fórumon, a Pannónia Kulturális Központban, ahol Hegyesi Judit a program országos, és Számfira Turupoli Nóra helyi koordinátor beszélt.

Kovács Erika

Négyezer embert érint országosan a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által létrehozott Nemzeti Művelődési Intézet Kulturális Közmunka program, amihez a Belügyminisztérium biztosítja a 2,5 milliárdos forrást. Ezen felül uniós forrásból fedezik a képzés költségeit. A programban azok vehetnek részt, akik legalább középfokú végzettségűek, de van a jelentkezők között diplomás is. Ők a program keretében november elsejétől április 30-ig dolgozhatnak művelődési házakban, civil szervezeteknél, önkormányzatoknál 96 800 forintos havi bruttó bérért. Kérdésünkre, utána mi lesz velük, a szervezők elmondták: a programnak hála remélhetőleg sokan megmaradnak később is a munkaerőpiacon.

Bikádi László lelkész üdvözölte a kezdeményezést, mert azzal a sólyi, a királyszentistváni és a vilonyai református egyházközségekben összesen hatan tudnak majd dolgozni, Sóly polgármestereként kiemelte: hivatali munkában három közmunkást alkalmaznak. Ezzel a Séd-völgye kulturális életét fellendítik, mert a helyi értékeket gyűjtik, kutatják, amire eddig nem volt kapacitásuk.

Örült a lehetőségnek a bakonybéli Váradiné Turai Klára is, aki munkahelye megszűnése miatt 2009 óta álláskereső és az önkormányzat értesítette a lehetőségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!