Balatonalmádi

2015.08.07. 18:23

Bor, rock n’ roll és tűzzsonglőrök

Balatonalmádi - Tizenkettedik éve, hogy a kultúra, a gasztronómia és legfőképpen a borok szerelmesei keresik fel Balatonalmádit, hogy élvezzék a minőségi italok, jó ételek melletti beszélgetést, vagy épp azért, hogy válogassanak a népi iparművészek remekei között.

Kekk Sára

Aki a jó bort szereti, rossz ember nem lehet! Főleg, ha a XII. Almádi Borfesztiválon kóstolgatja ezeket a remek italokat. A megye négy csodás borvidékének kiváló minőségű borai, a dombok közötti falvak borospincéi szinte egész évben nyitva állnak a látogatók előtt, de ezen a fesztiválon igyekszenek a legkiválóbb formájukat hozni. Az ezeréves borkultúrájú Csopak-Balatonfüred, a Balaton felvidéki, a Somlói és a Badacsonyi borvidék üde fehérborai illetve Tihany és környékének zamatos vörösborai kiváló minőségűek. A 17 napon át tartó vigadalmon kiemelt szerepet kapnak a Balatoni régió borai, mellettük pedig Magyarország legfőbb borvidékeinek legrangosabb pincészetei és borai mutatkoznak be. A borok mellett természetesen gasztronómiai ínyencségek is várják a rendezvény látogatóit, finom ételekkel, kirakodóvásárral és népi iparművészek portékáival.

A majdnem húsz napon át tartó Almádi Borfesztivál a Szent Erzsébet ligetben a Wesselényi strand előtt kerül megrendezésre, ahol estéről estére blues, rock, sanzon- és cigányzene gondoskodik a jó hangulatról. A fellépők között a The Bluesberry Band és Muck Ferenc, Halott Pénz, a Frisson Zenekar, az Irigy Hónaljmirigy, Dévényi Tibi bácsi, Korda György és Balázs Klári, Pribojszki Mátyás is szerepel, valamint a megnyitó napján Fenyő Miklós is a színpadra lép. Láthatunk verseny-, rock & roll, valamint népi táncosokat és folklór-műsort is. A kicsiket gyerekműsor várja minden nap, és akár a népi mesterségeket is kipróbálhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!