Balatonalmádi

2016.12.06. 20:30

A reményt jelképezi

Balatonalmádi - A kereszténység legszebb ünnepe a karácsony, hangsúlyozta beszédében Steinbach József református püspök.

Civil Tudósítónktól

A várakozás időszakában vasárnaponként ünnepi köszöntő és műsor fogadja a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti rendezvénytéren az érdeklődőket. A második adventi gyertya meggyújtása előtt Steinbach József református püspök köszöntette az ünneplőket a városi betlehemnél. Kiemelte, a karácsonyi előkészületek négy hete alatt várakozunk és megnyitjuk szívünket embertársaink felé. Hozzátette, advent és karácsony nemcsak a vásárlásról szól, hanem az egymás iránti figyelmességről és tiszteletről, a fényekről, a készülődésről és a család közös programjairól. Az elcsendesedés, a béke időszaka ez, amikor rendet kell tennünk a lelkünkben, és megtisztult szívvel kell várnunk Jézus születését - zárta beszédét a református püspök.

Steinbach József szerint advent egymás tiszteletéről is szól Fotó: Hegyi Ilona

A reményt szimbolizáló második gyertya meggyújtása után az adventi időszakhoz illő dalokból összeállított műsort adott Hatás Andrea és Zayzon Csaba színművész.

A program tűzgyújtással ért véget.

Hegyi Ilona


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!