Balatonalmádi

2017.01.02. 15:18

Magyar bajnok karatékák Balatonalmádiból

A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület 11 versenyzője összesen 13 érmet, köztük három aranyat szerzett az SKS-SKDUN Shotokan Karate Szövetség Egerben megrendezett magyar bajnokságán.

Polgár Tibor

A rangos, színvonalas karateversenyen 289 versenyző vett részt. A balatonalmádi karatékák Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, egyesületi elnök vezetésével összesen három-három arany- és ezüstérmet, valamint hét bronzot nyertek egyéni, illetve csapatversenyszámokban. Az egyesület női csapata formagyakorlat (kata) versenyszámban magyar bajnok lett. A csapat tagjai: Szabó Natália, Szombathelyi Klaudia és Varga Orsolya. Szombathelyi Klaudia és Varga Orsolya egyéni katában negyedik helyezést ért el. Csapat formagyakorlatban a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület ezüstérmet nyert a 12-14 éves kategóriában, tagok: Herczeg Boglárka, Morvai Anna, Rézmüves Miklós. Emellett csapat katában a Csontos Tamás, Farkas Bence és Rézmüves Ádám alkotta formáció bronzéremmel gazdagodott.

A balatonalmádi karatékák sikeres évet zártak, legutóbb Egerben is szép eredményeket értek el
Fotó: Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület

Az egyéni versenyszámokban Farkas Bence és Csontos Tamás bronzérmet nyertek küzdelemben (kumite). Egyéni helyezést ért még el Réger-Cserép Krisztofer katában, ő negyedikként zárt. – A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület sikeres évet zárt, hiszen 2016-ban több hazai és nemzetközi versenyen is elindultunk, és valamennyi megmérettetésen nagyszerű eredményeket értünk el – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós. Hozzátette: a most megemlített tanítványai decemberben övvizsga edzőtáboron vettek részt, ahol sikeres övvizsgát tettek, így valamennyien magasabb övfokozatot szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!